Τα βασικά για τη φροντίδα του πατινιού σου

Τα βασικά για τη φροντίδα του πατινιού σου

Hello Kineo reader,

Πιθανώς να έχεις ακούσει τη φράση <<Προσέχω για να έχω>>!
Ισχύει για καθετί σημαντικό που μας ανήκει, και συνεπώς και για το ηλεκτρικό σου πατίνι.

Για να απολαμβάνεις κάθε διαδρομή με το όχημά σου, χρειάζεται να το κρατάς ασφαλές και πλήρως λειτουργικό. Στην Kineo συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά tips για τη φροντίδα του ηλεκτρικού σου πατινιού και στα παραθέτουμε παρακάτω.

Kineo ηλεκτρικά πατίνια

Έλεγχος πατινιού πριν από κάθε διαδρομή

1. Φρένα

Κάνε μια ολιγόμετρη δοκιμαστική διαδρομή για να τσεκάρεις τα φρένα σου. Εάν παρατηρήσεις πως δεν ακινητοποιούν το όχημα επαρκώς, μην ξεκινήσεις τη διαδρομή και επικοινώνησε με έναν ειδικό.

2. Τιμόνι 

Εξασφάλισε πως το τιμόνι σου είναι σωστά ευθυγραμμισμένο όσο οδηγείς (να μην αποκλίνει δεξιά και αριστερά χωρίς να στρίβεις) και πως δεν υπάρχει χαλάρωση (π.χ. να μην <<πέφτει>> προς τα πίσω, σαν να αναδιπλώνει -πρέπει να μένει σταθερό, στο ύψος του). 

3. Υπόλοιπα εξαρτήματα

Εάν ακούς οποιοδήποτε περίεργο ήχο από κάποιο εξάρτημα του οχήματος, παρατηρείς κάποια χαλάρωση ή κάποια φθορά, μην ξεκινήσεις τη διαδρομή σου και επικοινώνησε με έναν ειδικό. Τέλος, έλεγξε πως τα φώτα σου λειτουργούν.

 

Μπαταρία και φόρτιση

Για την καλύτερη απόδοση και μακροζωΐα της μπαταρίας, φρόντιζε να φορτίζεις τη μπαταρία προτού εξαντληθεί πλήρως. Επίσης, για να εξασφαλίζεις τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία, κράτα τα φώτα κλειστά όσο δεν τα χρειάζεσαι, καθώς η λειτουργία τους μειώνει την αυτονομία του πατινιού.

Προσοχή στις υψηλές θερμοκρασίες! Απόφυγε τη φόρτιση αμέσως μετά από έντονη έκθεση του οχήματος στον ήλιο ή έπειτα από πολύωρη χρήση του. Άφησε το όχημα να επανέλθει σε φυσιολογική θερμοκρασία προτού το φορτίσεις.

 

Καθαρισμός οχήματος

Για τον καθαρισμό του οχήματος, χρησιμοποίησε ένα βρεγμένο πανί ή ένα σφουγγαράκι. Μη χρησιμοποιείς πλυστικό μηχάνημα ή νερό υπό πίεση.

Το πατίνι σου είναι ασφαλές στη βροχή. Ωστόσο, φρόντισε μετά από μια βροχερή βόλτα να το στεγνώνεις με ένα καθαρό πανί, εστιάζοντας στα μεταλλικά σημεία που ενδέχεται να σκουριάσουν εν καιρώ.

 

Ασφάλεια οχήματος και parking

Έχε το δίπλα σου!

Το καλό του πατινιού είναι πως μπορείς να το έχεις μαζί σου σε οποιαδήποτε έξοδό σου. Μπορείς να το αφήσεις στην είσοδο ενός καταστήματος, να το έχεις δίπλα από το γραφείο σου στη δουλειά ή να το έχεις μαζί σου δίπλα από το τραπέζι στον καφέ.

Kineo ηλεκτρικό πατίνι αναδίπλωση

Kineo ηλεκτρικά πατίνια σταθμευμένα στη βόλτα

Μην ξεχνάς πως αν είσαι Kineo rider και χρειάζεσαι οποιαδήποτε βοήθεια για το όχημά σου, μπορείς να κλείσεις ένα ραντεβού για service εδώ.

 

Καλές και ασφαλείς μετακινήσεις! 💜