Ride in Athens - ΚΠΙΣΝ | Ζήσε την πόλη σου μ' ένα ποδήλατο

Ride in Athens - ΚΠΙΣΝ | Ζήσε την πόλη σου μ' ένα ποδήλατο

Η μέρα μεγαλώνει, ο καιρός καλυτερεύει, τα ποδήλατα στους δρόμους πληθαίνουν.

Ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις να μετακινηθείς με ποδήλατο και να γνωρίσεις την Αθήνα από μια νέα οπτική.

Εάν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, σε έχουμε. Μαζί με το instacar, σου ετοιμάσαμε ορισμένες από τις πιο ωραίες διαδρομές που μπορείς να ακολουθήσεις για να απολαύσεις τη βόλτα σου στην πόλη.

Σε μια σειρά από blog posts, σου προτείνουμε ξεχωριστές διαδρομές που μπορείς εύκολα να ακολουθήσεις με το ποδήλατό σου, αποκτώντας μεγαλύτερη εξοικείωση με το όχημα και ανακαλύπτοντας cool spots όπου μπορείς να κάνεις μια στάση.

Πού πάμε;

Αυτή τη φορά, ξεκινάμε από το Κέντρο Αθήνας και φτάνουμε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πρόκειται για μια εύκολη διαδρομή, με βαθμό δυσκολίας 2/5, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της έχει ποδηλατόδρομο -ο περισσότερος κόσμος δεν το γνωρίζει αυτό!

Η απόσταση είναι στα 16χλμ μετ’επιστροφής (αν επιλέξεις να πας από τον ποδηλατόδρομο).

 ride in athens instacar kineo snfcc

Πώς πάμε;

Για να διανύσεις τη βόλτα σου ευχάριστα και ξεκούραστα, σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις ηλεκτρικό όχημα.
Τα ηλεκτρικά ποδήλατα, χάρη στην υποβοήθηση που σου προσφέρουν σε βοηθούν να φτάνεις στον προορισμό σου εύκολα όσο μακρινός και αν είναι, χωρίς σταγόνα ιδρώτα από το πετάλι. Για τη συγκεκριμένη μετακίνηση ιδανικό είναι το ηλεκτρικό ποδήλατο RadMission, πολύ φιλικό στο χρήστη και με άψογη οδηγική συμπεριφορά. Το κόστος των καυσίμων είναι φυσικά μηδενικό, ενώ μια πλήρης φόρτιση του ηλεκτρικού ποδηλάτου κοστίζει λιγότερο από 0,09€ και αντιστοιχεί σε εργοστασιακή αυτονομία 80χλμ κατά μέσο όρο.

Πριν ξεκινήσεις:

Βάζεις στο χάρτη τον προορισμό σου: ΚΠΙΣΝ

tip: Χρησιμοποίησε την εφαρμογή citymapper που είναι ιδανική για νέους ποδηλάτες και σου δίνει 3 επιλογές για τη διαδρομή σου, ανάλογα με το πώς θέλεις να τη διανύσεις:

1) quiet: αξιοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερο τυχόν ποδηλατόδρομους, πάρκα και στενάκια. Αποφεύγει μεγάλες και κεντρικές οδούς και μετατρέπει τη μετακίνησή σου περισσότερο σε βόλτα

2) fast: η πιο γρήγορη επιλογή

3) regular: ο συνδυασμός των 2 παραπάνω επιλογών, ώστε ο αναβάτης να φτάνει στον προορισμό του μέσω μιας ευχάριστης διαδρομής, χωρίς μεγάλες παρακάμψεις λόγω αποφυγής κεντρικών δρόμων.

Ride in Athens instacar kineo ebikes citymapper application

Τι θα δεις στη διαδρομή σου;

Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι μία από τις αγαπημένες μας, καθώς είναι γεμάτη εικόνες τόσο από το γραφικό κέντρο της Αθήνας (π.χ.Διονυσίου Αεροπαγίτου) όσο και από τα θαλάσσια νότια (ΚΠΙΣΝ). Ακόμα, χάρη στον προορισμό της, σου δίνει πληθώρα δραστηριοτήτων που μπορείς να απολαύσεις μόνος/μόνη σου, αλλά και με την παρέα ή την οικογένεια.

ride in athens instacar kineo ebikes

Εκκινώντας από το κέντρο, μην ξεχνάς να παρατηρείς το τριγύρω περιβάλλον σου (πλεονεκτήματα της οδήγησης σε ποδήλατο!). Κάνε μικρές στάσεις ανά διαστήματα, ακόμα και χωρίς να κατεβαίνεις από το όχημα, απλά για να παρατηρήσεις τα κτήρια και την αρχιτεκτονική τους. Ακόμα καλύτερα, μπορείς να πάρεις έναν καφέ και να κάτσεις σε ένα από τα πολλά πεζούλια ή παγκάκια για να διαβάσεις το βιβλίο σου, να ακούσεις μουσική, να μιλήσεις με ένα φίλο, κ.ά.

Συνεχίζοντας, θα σε εκπλήξει η έκταση του ποδηλατόδρομου προς το ΚΠΙΣΝ. Περνάει από ποικίλες γειτονιές, στις οποίες μπορείς επίσης να αφιερώνεις λίγο χρόνο για να τις εξερευνήσεις καλύτερα, να επισκεφτείς κάποια συνοικιακά καταστήματά τους και να παρατηρήσεις τη διαφορετικότητα της καθεμίας.

Φτάνοντας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έχεις την επιλογή να συνεχίσεις μέσω ποδηλατόδρομου, στα περίχωρα των κεντρικών εγκαταστάσεων, ή ακόμα καλύτερα να μπεις στον προαύλιο χώρο του κτιρίου. Υπάρχει η δυνατότητα στάθμευσης του οχήματός σου στο πάρκινγκ ποδηλάτων στην είσοδο του χώρου, ώστε να κάνεις ξέγνοιαστα όποια δραστηριότητα σε ενδιαφέρει, όπως για παράδειγμα.: περπάτημα πλάι στο κανάλι και επίσκεψη στο φάρο, διάβασμα στην Εθνική Βιβλιοθήκη, φαγητό στο εστιατόριο ή καφές στον προαύλιο χώρο, περιήγηση στους υπαίθριους χώρους και τα πάρκα του.

ride in athens instacar kineo ebikes

Διαβάζοντας τις προτάσεις μας, θα παρατήρησες πως υπάρχει μεγάλη ευελιξία στο πώς θέλεις να κάνεις τη διαδρομή σου. Αυτή είναι και η χάρη του ποδηλάτου: προσαρμόζεις τη μετακίνησή σου στα μέτρα σου, ανάλογα με το διαθέσιμο χρόνο και τη διάθεσή σου. Δεν έχεις έγνοια για κίνηση στο δρόμο, πάρκινγκ, έξοδα καυσίμων και πόσα ακόμα. Όλα είναι λίγο πιο εύκολα και ευχάριστα.

Εάν επιλέξεις να κάνεις την παραπάνω διαδρομή, περιμένουμε τις εντυπώσεις σου!

Βρες το βιντεάκι που ετοιμάσαμε με το instacar για αυτή τη διαδρομή στο Instagram και stay tuned για τις επόμενες προτάσεις :)