Oh my cake με ηλεκτρικό ποδήλατο

Oh my cake με ηλεκτρικό ποδήλατο

Πριν λίγους μήνες όταν χτύπησε το τηλέφωνο στο γραφείο και ήταν ο Σάββας για να μας ρωτήσει για τα ηλεκτρικά ποδήλατα χαμογέλασα. Όχι μόνο γιατί ήταν από τους πρώτους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που ήρθαν σε επαφή με την Kineo, αλλά γιατί όταν τον ρώτησα με τι ασχολούνται μου είπε “Έχουμε το Oh my Cake στο Περιστέρι, ένα cake που όμοιο του δεν θα έχεις δοκιμάσει!”. Κλείνοντας το τηλέφωνο χαρακτηριστικά του είπα “Σάββα εμείς θα σου φέρουμε το ποδήλατο να κάνεις το delivery, εσύ πότε θα μας φέρεις cake;”

Λίγους μήνες μετά ήθελα να γνωρίσουμε από κοντά τον Σάββα και την υπόλοιπη ομάδα του Oh my Cake για να δω μέσα από τα δικά τους μάτια την υπηρεσία του Delivery με το ηλεκτρικό ποδήλατο.

Έφτασα στο Oh my Cake (Δελφών 33, Περιστέρι) και όταν ρώτησα για τον Σάββα έλειπε, είχε πάει για παράδοση με το Rad Runner του! Έμεινα και κοιτούσα την βιτρίνα που έμοιαζε περισσότερο με βιτρίνα παγωτών από ότι Cake. Όση ώρα περίμενα είχε ένα σκαλί και έκατσα να παρατηρώ τον κόσμο, σκεφτόμουν πόσο ωραίο θα ήταν το στενό αν αντί για τα παρκαρισμένα αμάξια έχει τριγύρω δέντρα και φυτά.

Ο Σάββας έφτασε με το ποδήλατο του και εγώ μάζεψα τις σκέψεις μου. Ήθελα να μάθω περισσότερα. Ξεκίνησα τις ερωτήσεις…

Ένα μαγαζί που ξεκίνησε στην καραντίνα

Το Oh My Cake όπως μου είπε ο Σάββας είναι ένα μαγαζί που ξεκίνησε στην καραντίνα. Γνώριζαν από πριν τι θέλουν να κάνουν και δούλευαν στην ιδέα τους πάνω από έναν χρόνο. Αγαπάνε όλοι τους το cake και ήθελαν να βρουν μια καινοτομία, έναν νεοτερισμό. Μετά από έναν χρόνο δοκιμών λοιπόν βρήκαν τη μαγική συνταγή για το cream cake και από εκείνη την στιγμή και μετά, η δημιουργία του Oh My Cake ήταν μονόδρομος. “Εμείς ανοίξαμε στα δεδομένα της καραντίνας, δουλεύαμε με παραγγελίες, είναι ακόμη περίεργο που ο κόσμος κυκλοφορεί έξω” όπως είπε. “Δεν είχαμε εμπειρία στο επιχειρείν και θέλαμε να πάμε step by step γιατί για εμάς η εξειδίκευση και η καινοτομία σε ότι κάνουμε είναι βασικές αρχές μας”.

 

Έτοιμος για delivery με ηλεκτρικό ποδήλατο

 

Το cake σου παραδίδεται με ηλεκτρικό ποδήλατο

Τον Απρίλιο, ένα μήνα μετά το άνοιγμα τους και ενώ βρισκόντουσαν σε συνεργασία με μεγάλες πλατφόρμες  για την παράδοση των προϊόντων τους ήθελαν να πειραματιστούν και να δοκιμάσουν και κάτι νέο σχετικά στο delivery. “Θέλαμε να δοκιμάσουμε κάτι πειραματικά.  Επειδή εμείς βασιζόμαστε στο cake και όχι στον καφέ θέλαμε να πιάσουμε την κοντινή αγορά, το last mile που λένε. Ψάχναμε κάτι εναλλακτικό, καινοτόμο και οικολογικό και πέσαμε πάνω στην Kineo. Έτσι ξεκινήσαμε τις παραδόσεις στις κοντινές αποστάσεις με ηλεκτρικό ποδήλατο”. Η σκέψη μου, ήταν αν αντικατέστησαν κάποιο μηχανοκίνητο όχημα με το ηλεκτρικό ποδήλατο, η απάντηση που ήρθε από τον Σάββα με κάλυψε “Δεν είχαμε άλλο μέσο πριν, ξεκινήσαμε απευθείας με το ηλεκτρικό ποδήλατο! Δε μας αρέσουν τα συνηθισμένα, ψάχνουμε πάντα έναν τρόπο να διαφέρουμε. Ψάχνουμε τις καινοτομίες σε ότι κάνουμε και θέλαμε να πάμε σε μια eco-friendly επιλογή. Έτσι έδεσε και η συνεργασία μας με την Kineo”.

Ήταν σημαντικό να μάθω ποια είναι η αντίδραση του κόσμου όταν τους βλέπουν να έχουν κάνει μια τόσο πρωτοποριακή επιλογή στο Delivery. Ακόμη και όσο ήμουν στο Oh My Cake  σταματούσε ο κόσμος και κοιτούσε το ποδήλατο. Ο Σάββας με τον Σταύρο μου το επιβεβαίωσαν, σταματάνε και τους ρωτάνε τι είναι, από που το βρήκαν και έτσι ξεκινάει η συζήτηση με τους πελάτες τους με μεγαλύτερη ευκολία. “Δεν περνάει απαρατήρητο, παίρνουμε τα εύσημα με την πρώτη επαφή, με το καλημέρα που λένε”.  Στον δρόμο έχουν τις ίδιες αντιδράσεις, σταματάνε στο φανάρι και τους ρωτάν συνεχώς να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το ποδήλατο τους και όλοι οι πελάτες τους δίνουν συγχαρητήρια.

Στην δική μου πραγματικότητα τα οφέλη του ηλεκτρικού ποδηλάτου για την καθημερινότητα μιας μικρής επιχείρησης αλλά και για το κοινωνικό αντίκτυπο που έχει στις πόλεις και ιδιαίτερα στην Αθήνα. Ήθελα να δω ποια είναι τα οφέλη όμως μέσα από τα μάτια του Σάββα που χρησιμοποιεί καθημερινά το ηλεκτρικό του ποδήλατο στο Περιστέρι και παραδίδει τις ιδιαίτερες γεύσεις που έχουν δημιουργήσει. “Το ηλεκτρικό ποδήλατο ως μέσο delivery, για το last mile είναι ένα low cost τρόπος για να μετακινηθείς. Εμείς το μόνο που πληρώνουμε είναι ένα μηνιαίο μίσθωμα στην Kineo για την ενοικίαση του ποδηλάτου που περιλαμβάνει μέσα και την συντήρηση του. Στην συνέχεια δεν έχουμε έξοδα, ούτε για καύσιμα, ούτε για τέλη κυκλοφορίας. Τέλος, είναι σημαντικό ότι δεν χρειάζεται δίπλωμα για μηχανάκι ή αυτοκίνητο για να το χρησιμοποιήσεις, απλά το παίρνεις και παραδίδεις την παραγγελία σου!”

 

Oh my cake με ηλεκτρικό ποδήλατο

 

Δημιουργούμε Πόλεις για Ανθρώπους

Λέμε συχνά ότι θέλουμε να φτιάξουμε πόλεις για ανθρώπους, τι σημαίνει αυτό όμως για τους άλλους; Για τον Σάββα “Όταν ακούω ‘πόλεις για ανθρώπους’ μου έρχεται το μυαλό η πρώτη ημέρα που χρησιμοποίησα το ηλεκτρικό ποδήλατο. Μακάρι και άλλοι να αλλάξουν τον τρόπο που μετακινούνται! Θα είχαμε γλυτώσει πάρα πολλά πράγματα. Αν ο άνθρωπος σταματήσει να μπαίνει τόσο στο αυτοκίνητο, δε θα είχαμε τόσα πολλά νεύρα, και θα αυξανόταν το βιοτικό επίπεδο και η ψυχική υγεία μας”.

Εκείνη την στιγμή μπήκε και ο συνεργάτης του ο Σταύρος ξανά στην συζήτηση και μας είπε “Μακάρι να γίνει η Αθήνα στην πράξη μια πόλη για ανθρώπους. Σκέφτομαι τον κόσμο να περπατάει στο δρόμο αμέριμνος χωρίς αυτοκίνητα! Να μπορεί να λέει ότι κάνει μια βόλτα έξω και περπάτα, όχι ότι αναπνέει καυσαέριο. Θα ήταν καλύτερα και για όσους δουλεύουν και για όσους βγαίνουν απλά για βόλτα, ακόμη και για τις επιχειρήσεις θα ήταν καλύτερο να μπορεί ο κόσμος να κυκλοφορεί απαλλαγμένος από αμάξια στους δρόμους!”

Κλείσαμε με μια μεγάλη συζήτηση για το πως πρέπει οι άνθρωποι να σκέφτονται “out of the box”, πόσο άλλαξαν οι συνήθειες του κόσμου στην καραντίνα και πως το ποδήλατο τους έχει δώσει ευελιξία, τους κερδίζει χρόνο από την αναζήτηση πάρκινγκ και τους έχει λύσει τα χέρια.

Φεύγοντας τους ζήτησα να διαλέξουν τον αγαπημένο τους συνδυασμό από Cream Cake! Πήρα ένα cookies με κρέμα Bueno και έφυγα με χαμόγελο. Τόσο γιατί αυτό που δοκίμασα ήταν υπέροχο όσο και για την συζήτηση μας με τον Σταύρο και τον Σάββα!

 

Θέλεις να ξεκινήσεις και εσύ να κάνεις τα deliveries με ηλεκτρικό ποδήλατο ή ηλεκτρικό πατίνι; Στείλε μας στο business@kineo.gr για να ξεκινήσουμε την συζήτηση.