Meet the Rider: Θέμης, η φωνή της Kineo

Meet the Rider: Θέμης, η φωνή της Kineo

Hello Kineo reader :)

Θα θέλαμε να σου συστήσουμε το Θέμη, τη φωνή της Kineo.
Ο Θέμης ζει στην Αθήνα και είναι μέλος της ομάδας μας. Είναι η φωνή πίσω από το τηλέφωνο, ο άνθρωπος που απαντάει όταν στέλνεις μήνυμα στο chat του site μας ή e-mail. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το gaming και πάντα σχεδιάζει κάποιο ταξίδι. Μέσα σε όλα αυτά, φυσικά δεν θα μπορούσε να μην είναι και Kineo rider!

meet the kineo rider Themis

Ποια είναι η πρώτη ανάμνηση που έχεις με ποδήλατο και πώς εξελίχθηκε η σχέση σας;

Ποδήλατο έκανα από όταν ήμουν πολύ μικρός -θυμάμαι με πήγαινε ο μπαμπάς μου σε οικογενειακές επισκέψεις με το ποδήλατο. Έκτοτε, συνέχισα να κάνω, αλλά σε πιο σπάνιους ρυθμούς. Η περίοδος που μπήκε για τα καλά στη ζωή μου ήταν στη Γερμανία, όπου έμεινα για μερικούς μήνες πριν 5-6 χρόνια. Εκεί, μετακινούμουν συνέχεια με ποδήλατο, το ένταξα στην καθημερινότητά μου και έκανα τόσο μικρές όσο και μεγάλες διαδρομές. Οδηγούσα από πόλη σε πόλη και ζούσα μια τελείως νέα εμπειρία. Η αίσθηση του να κάνεις ποδήλατο, το πώς με γέμιζε, το ότι μπορούσα να απολαμβάνω το περιβάλλον γύρω μου, όλα αυτά με έκαναν να νιώθω πολύ όμορφα. Ερχόμενος στην Αθήνα αναζητούσα ένα τρόπο για να μπορώ να ζω ξανά αυτή την εμπειρία, κάτι το οποίο έγινε μέσω της Kineo. Με το RadMini μου ξεκίνησα με πιο μικρές και διστακτικές διαδρομές -π.χ. των 15 λεπτών- και στη συνέχεια το χρησιμοποιούσα όλο και περισσότερο. Εξοικειωνόμουν με τους δρόμους, μάθαινα τις οδηγικές συμπεριφορές των υπόλοιπων οδηγών αλλά και τη στάση των πεζών απέναντι στα ποδήλατα, και άρχισα να το χρησιμοποιώ συνδυαστικά με άλλα μέσα μεταφοράς, όπως με το μετρό.


Πώς χρησιμοποιείς το ποδήλατό σου;

Το χρησιμοποιώ πλέον καθημερινά για να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά μου αλλά και για όποια άλλη ανάγκη μετακίνησης έχω. Η σίγουρη διαδρομή μου είναι από την αρχή της Πατησίων, έπειτα βγαίνω Σταδίου, μετά Σύνταγμα και τελικά καταλήγω στο κατάστημά μας στη Συγγρού. Τα Σαββατοκύριακα διανύω ακόμα μεγαλύτερες αποστάσεις, για βόλτες ή επισκέψεις σε φίλους -πηγαίνω Αχαρνές, Άγιο Ιωάννη, Περιστέρι, Αιγάλεω, και πάει λέγοντας. Το παίρνω ακόμα και στις διακοπές μου στο χωριό, κοντά στη Χαλκίδα.

Νιώθω πως οι ποδηλάτες όλο και αυξάνονται και παρατηρώ πως οι οδηγοί πλέον έχουν συνηθίσει την παρουσία μας, ειδικά συγκριτικά με παλαιότερα. Μας σέβονται περισσότερο. Όσο κάποιος κινείται στη δεξιά λωρίδα, είναι σπάνιες οι φορές που θα τον ενοχλήσει κανείς ή θα του δημιουργήσει πρόβλημα -εξάλλου αυτά τα προβλήματα αφορούν τους οδηγούς όλων των οχημάτων, όχι μόνο εμάς.

meet the rider themis

Μια όμορφη ανάμνησή σου με το ποδήλατο;

Αν πρέπει να ξεχωρίσω μία, είναι όταν συνάντησα έναν μπαμπά-ποδηλάτη με το γιο του πάνω σε παιδικό καθισματάκι, ως συνεπιβάτη. Θυμάμαι πόσο χαρούμενο φαινόταν το παιδάκι πάνω σε αυτό, και η εικόνα μου έχει μείνει όμορφα χαραγμένη στο μυαλό.

Από εκεί και πέρα, ζω όμορφες στιγμές σχεδόν καθημερινά. Όταν είμαι στο δρόμο, χαίρομαι που υπάρχει κόσμος που κοιτάει ενθουσιασμένος και εντυπωσιασμένος το ποδήλατό μου, με συγχαίρει που μετακινούμαι με αυτό και θέλει να μάθει περισσότερα για το πώς μπορεί να το δοκιμάσει και εκείνος. Αυτές οι αντιδράσεις δεν υπήρχαν παλιά, τουλάχιστον όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Μπορεί να κοίταζαν κάπως υποτιμητικά, αποδοκιμαστικά, σαν η ποδηλασία να είναι κάτι που αντεδείκνυται για την Αθήνα. Τα πράγματα έχουν αλλάξει. 

meet the rider themis

Έχεις να δώσεις κάποιο tip για καλύτερες μετακινήσεις;

Αυτό που με βοήθησε πάρα πολύ από την αρχή της ποδηλατικής μου εμπειρίας στην Αθήνα, είναι το mobile application 'citymapper'. Μου προτείνει τη βέλτιστη διαδρομή που μπορώ να ακολουθήσω με το ποδήλατό μου. Ειδικά όταν ξεκίνησα να μετακινούμαι στην πρωτεύουσα, με βοήθησε στο να νιώθω ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση.

Επίσης, να μη διστάζετε να κυκλοφορήσετε και σε πιο πολυσύχναστους δρόμους, παραμένοντας στη δεξιά λωρίδα. Όπως ανέφερα και προηγουμένως, οι οδηγοί έχουν συνηθίσει περισσότερο την παρουσία των ποδηλατών. Αν κάποιος είναι αγενής και προκλητικός, αγνοήστε τον και συνεχίστε να μετακινείστε σωστά και με ασφάλεια. Ακόμα, να χρησιμοποιείτε τα χέρια σας ως φλας - ένδειξη αλλαγής κατεύθυνσης, π.χ. σηκώστε το δεξί σας χέρι σε ανάταση για να δείξετε ότι θα στρίψετε δεξιά.

<<Όταν ακούω Πόλεις για Ανθρώπους σκέφτομαι...>>

...μια πόλη στην οποία κάποιος νιώθει όμορφα. Μια πόλη στην οποία είναι περήφανος να μένει, να μην υπάρχει έντονη βαβούρα και δυσκολία στο να κυκλοφορήσει ελεύθερα όπου θέλει. Να μπορεί να απολαμβάνει την καθημερινότητά του χωρίς απανωτά αρνητικά ερεθίσματα.

Αν θα άλλαζες κάτι στην πόλη σου, τι θα ήταν αυτό; 

Αυτό που σκέφτομαι αυθόρμητα να πω, είναι η προσθήκη ποδηλατόδρομων, όμως από όσα έχω δει, δεν είναι αυτός ο βασικός αποτρεπτικός παράγοντας για την ποδηλασία. Προσωπικά, θα ήθελα να υπάρχουν περισσότερα σημεία όπου μπορώ να σταθμεύσω με ασφάλεια το ποδήλατό μου. Έτσι, θα μπορώ να το παίρνω πιο εύκολα παντού, και να το αφήνω για ώρες σε διάφορα σημεία, όσο ολοκληρώνω τη δουλειά ή την επίσκεψή μου.

Ποια είναι η αμέσως επόμενη διαδρομή σου;

Δεδομένου ότι τώρα βρισκόμαστε στη δουλειά, θα πάω στο σπίτι -επομένως από τη Συγγρού -στο κέντρο της Αθήνας-, θα κατευθυνθώ προς τα Άνω Πατήσια.

Kineo rider Themis

So happy to have you with us, Θέμη! 💜