Meet the Rider: Γιάννης ο ταξιδιάρης!

Meet the Rider: Γιάννης ο ταξιδιάρης!

Hello Kineo reader :)

Θα θέλαμε να σου συστήσουμε το Γιάννη…τον ταξιδιάρη! 
Ο Γιάννης είναι 25 ετών και εργάζεται ως σύμβουλος και υπεύθυνος μάρκετινγκ σε ταξιδιωτικό γραφείο. Στον ελεύθερο χρόνο του κάνει μαθήματα φωτογραφίας, δοκιμάζει νέες κουζίνες -all time αγαπημένο το μεξικάνικο- και φυσικά... ταξιδεύει όσο περισσότερο μπορεί.
Ζει στην Αθήνα και μετακινείται καθημερινά με ποδήλατο. Τις προάλλες τον συναντήσαμε για έναν καφέ και συζητήσαμε για Πόλεις για Ανθρώπους κ.ά.


Ποια είναι η πρώτη ανάμνηση που έχεις με ποδήλατο και πώς εξελίχθηκε η σχέση σας;

Η σχέση μου με το ποδήλατο ξεκίνησε με μια αστεία ιστορία.

Όταν ήμουν 9 χρονών είχαμε πάει κατασκήνωση με την αδερφή μου, και εκείνη ήθελε να επιστρέψει νωρίτερα καθώς της έλειπαν οι γονείς μας. Όταν λοιπόν επέστρεψα και γω, εκείνη είχε μάθει να κάνει ποδήλατο, οπότε από πείσμα σκέφτηκα <<δεν γίνεται να μην ξέρω και γω!>>. Έτσι έμαθα κατευθείαν.

Το ποδήλατο είναι από τους πιο αγαπημένους μου τρόπους να ανακαλύπτω μια πόλη. Μεγαλώνοντας, χρησιμοποιούσα ποδήλατο στα ταξίδια μου στο εξωτερικό, μέσω ημερήσιων συνδρομών τύπου <<rent a bike>>.


Πώς γνώρισες το ηλεκτρικό ποδήλατο και πώς το χρησιμοποιείς;

Θυμάμαι πως άρχισα να παρατηρώ περισσότερα ηλεκτρικά ποδήλατα όταν ξεκίνησαν οι καραντίνες λόγω του ιού. Μερικούς μήνες πριν, είπα να δοκιμάσω και εγώ ένα, με ημερήσια ενοικίαση -δεν γνώριζα ότι η Kineo παρέχει δωρεάν test ride.
Έκανα τη διαδρομή Θησείο – Πετράλωνα – Μοσχάτο – ΚΠΙΣΝ και ενθουσιάστηκα. Έκτοτε, μου μπήκε το μικρόβιο, και μερικές μέρες μετά ξεκίνησα τη μηνιαία μου ενοικίαση στην Kineo.

Χρησιμοποιώ το ποδήλατό μου καθημερινά για να πηγαίνω στη δουλειά και σε γιατρούς, αλλά και τα Σαββατοκύριακα για ψώνια. Για τις κοντινές-μεσαίες αποστάσεις παίρνω μόνο το ποδήλατο, ενώ αν θέλω να πάω κάπου πιο μακριά τότε το συνδυάζω με τα ΜΜΜ, κυρίως μετρό.

Giannis on the road
Έχεις να μας δώσεις κάποια tips για καλύτερες διαδρομές στην πόλη;

Να επιλέγετε διαδρομές που σας γεμίζουν με όμορφες εικόνες. Ψάχνοντας εναλλακτικές για τη δική μου καθημερινή διαδρομή προς τη δουλειά -που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας-, συνειδητοποίησα πόσο όμορφα είναι να περνώ από το Παγκράτι – Μετς - Ζάππειο. Κάθε πρωί, βλέπω ανθρώπους να πηγαίνουν στη δουλειά τρώγοντας ένα κουλούρι, να πίνουν καφέ σε γραφικά μαγαζιά, να κάνουν πρωινό τρέξιμο, βλέπω τουρίστες να ανακαλύπτουν τη πόλη και πολλά ακόμη. Έτσι και εγώ, πιάνω τον πραγματικό παλμό της πόλης, κάτι το οποίο δεν θα συνέβαινε αν ήμουν μέσα σε ένα αμάξι ή ένα λεωφορείο.

Επίσης, σχετικά με το ποδήλατο, με βοηθάει πολύ να πηγαίνω σε super market και γενικά προορισμούς που έχουν parking ή κάποιο χώρο/ μπάρες/ κολονάκια απ’ έξω όπου μπορώ να κλειδώσω το ποδήλατό μου. Μια ευχάριστη έκπληξη είναι πως αυτό το διαθέτουν τα περισσότερα μουσεία! Και όποτε το σταθμεύω, παίρνω μαζί μου τη μπαταρία του για να νιώθω ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

Giannis with the coffee


<<Όταν ακούω Πόλεις για Ανθρώπους σκέφτομαι…>>

Μεγάλα πεζοδρόμια, καλύτερους δρόμους -με λιγότερες λακκούβες-, λιγότερα αυτοκίνητα, περισσότερα ποδήλατα, δέντρα και δημόσιες βρύσες. Το τελευταίο μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, αλλά είμαστε μια πόλη που το καλοκαίρι βιώνει καύσωνα. Δεν επιτρέπεται να αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε κατ’ επανάληψη μπουκάλια νερού και να πετάμε τόσο πλαστικό, απλά και μόνο για να ξεδιψάσουμε.


Ποια είναι η αμέσως επόμενη διαδρομή σου με το e-bike σου;

Πηγαίνω στο μάθημα φωτογραφίας που παρακολουθώ 3 φορές το μήνα, ως ερασιτέχνης φωτογράφος! Είναι κάτι που ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα και μου αρέσει πολύ. Πηγαίνω με το ποδήλατο και χρησιμοποιώ συνδυαστικά το μετρό.

Ευχαριστούμε για τον καφέ Γιάννη! :)