Meet the Rider: Αλέξανδρος ο oρειβάτης

Meet the Rider: Αλέξανδρος ο oρειβάτης

Hello Kineo reader :)

Αυτή τη φορά, θα θέλαμε να σου συστήσουμε τον Αλέξανδρο…τον ορειβάτη! 
Ο Αλέξανδρος είναι 22 χρονών και έχει δική του ομάδα ορειβασιών, ως Νέος Οδηγός βουνού! Ζει στην Αθήνα και κατάγεται από την Κρήτη και την Κωνσταντινούπολη. Στον ελεύθερο χρόνο του εκτελεί χρέη DJ, καθώς ασχολείται με την μουσική παραγωγή και τις μίξεις τραγουδιών. Μετακινείται καθημερινά με το ποδήλατό του και λατρεύει να ταξιδεύει -ειδικά με το bike του- σε Ελλάδα και εξωτερικό. Φήμες λένε πως το ποδήλατο του Αλέξανδρου έχει φτάσει πιο ψηλά από οποιοδήποτε άλλο, μιας και <<παίρνει τα βουνά>> στην κυριολεξία! 

meet the rider Alexandros

Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με το ποδήλατο και πώς συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια;

Απέκτησα το πρώτο μου ποδήλατο στην ηλικία των 12, όταν ήμουν στην 6η δημοτικού. Έμενα -και μένω ακόμα- στο Γαλάτσι, και θυμάμαι πως η πιο συχνή διαδρομή μου ήταν το Γαλάτσι - ΟΑΚΑ. Τότε μου άρεσε πολύ να συχνάζω στο εμπορικό κέντρο. Oι μετακινήσεις από και προς αυτό, ήταν το πρώτο μου βήμα στο να μάθω να κυκλοφορώ στους δρόμους.
Δεν θα ξεχάσω το πρώτο μου ποδήλατο, κάναμε μαζί βόλτες και δουλειές για 6 ολόκληρα χρόνια. Το αποχωρίστηκα τέλη τρίτης λυκείου.

Τι σε έκανε να χρησιμοποιείς το ποδήλατό σου καθημερινά;

Το ποδήλατο για μένα ήταν ανέκαθεν ψυχοθεραπεία. Μου δίνει μια αίσθηση ελευθερίας και νιώθω πως έχω τον έλεγχο στις διαδρομές μου. Κάνω στάσεις όπου θέλω και όποτε θέλω, δεν με περιορίζει κανείς.

Απολαμβάνω πάρα πολύ να κάνω τις βόλτες μόνος μου, να παίρνω το χρόνο μου και να χαράζω τη δική μου πορεία. Θυμάμαι έκανα το πρώτο μου μεγάλο ταξίδι στα 16, όταν πήγαινα 2α λυκείου. Ήταν η διαδρομή Αθήνα - Κόρινθος. Δεν ξεκίνησα με συγκεκριμένο προορισμό, ήθελα απλώς να πάω κάπου πιο μακριά, και κατέληξα στο Ξυλόκαστρο. Έκανα 180 χλμ αυθημερόν με το τότε ποδήλατό μου -φαντάζεσαι να ήταν και ηλεκτρικό;
Έκτοτε έχω κάνει αρκετά ακόμα ταξίδια, όπως π.χ. Γαλάτσι - Σαλαμίνα. Και γύρισα όλο το νησί!

Meet the Rider Alexandros sunset
Πώς γνώρισες το ηλεκτρικό ποδήλατο και πώς το χρησιμοποιείς;

Το καλοκαίρι του 19 δούλευα σεζόν στη Χαλκιδική και έπειτα έμεινα έναν επιπλέον μήνα στη Θεσσαλονίκη. Είχα πουλήσει το δικό μου ποδήλατο και αναζητούσα ένα μέσο μετακίνησης, πιο γρήγορο από το συμβατικό ποδήλατο και πιο ξεκούραστο. Ήθελα να μετακινούμαι όσο το δυνατόν πιο εύκολα και άνετα. Επίσης να σημειωθεί πως δεν είχα δίπλωμα οδήγησης και ούτε σκόπευα να βγάλω άμεσα. Περπατώντας λοιπόν μια μέρα, πέτυχα ένα κατάστημα ενοικίασης ηλεκτρικών ποδηλάτων, το οποίο λειτουργούσε με ημερήσια ενοικίαση και χρέωση. Το δοκίμασα και ενθουσιάστηκα, πέρασα το μήνα μου στη Θεσσαλονίκη με αυτό.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα ξεκίνησα την πεζοπορία και για 2 χρόνια ασχολιόμουν αποκλειστικά με αυτή.
Στις αρχές του 2021 όμως, είχε αρχίσει να μου λείπει πολύ το ποδήλατο και ήθελα να βρω κάποιο ηλεκτρικό, όπως στη Θεσσαλονίκη ...Και κάπως έτσι γνώρισα την Kineo! Δεν γνώριζα ότι υπάρχει δυνατότητα μηνιαίας ενοικίασης, και μάλιστα τόσο οικονομικής. Στη Θεσσαλονίκη έδινα 15€ για κάθε ημέρα χρήσης, και όταν έμαθα τις τιμές στην Kineo, είπα εδώ είμαστε!
Έτσι λοιπόν συνεχίζω σταθερά τη συνδρομή μου -με λες και VIP πελάτη! 

Διανύω καθημερινά 50 χιλιόμετρα το λιγότερο και το χρησιμοποιώ κυριολεκτικά για τα πάντα. Για να ανακαλύπτω διαδρομές πεζοπορίας, για τις μετακινήσεις μου ως εθελοντής διασώστης, στα ταξίδια μου σε κάθε προορισμό... Αυτό το ποδήλατο έχει ταξιδέψει σε Σαντορίνη, Κόρινθο, Ναύπλιο, Παλαμίδι, Χαλκίδα, Σούνιο και πολλά άλλα μέρη που αυτή τη στιγμή μου διαφεύγουν. 
Το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα και για χαρτογράφηση πεδίων, σε περιόδους με πυρκαγιές.

Χρησιμοποιώ το ποδήλατό μου καθημερινά για να πηγαίνω στη δουλειά και σε γιατρούς, αλλά και τα Σαββατοκύριακα για ψώνια. Για τις κοντινές-μεσαίες αποστάσεις παίρνω μόνο το ποδήλατο, ενώ αν θέλω να πάω κάπου πιο μακριά τότε το συνδυάζω με τα ΜΜΜ, κυρίως μετρό.

 

Meet the Rider kathimerines metakiniseis

Έχεις να μας δώσεις κάποια tips για καλύτερες διαδρομές στην πόλη;

Για μένα καλύτερες διαδρομές = ήσυχες διαδρομές. Όποτε μπορώ, επιλέγω να μετακινούμαι από δρομάκια πιο ήσυχα, όχι τόσο για λόγους ασφαλείας, αλλά περισσότερο για να γλιτώνω την ηχορύπανση των λεωφόρων και όλη τη φασαρία που υπάρχει στους κεντρικούς δρόμους. Συχνά ο κόσμος αγνοεί πόσο πολύ επιδρά ο παράγοντας <<θόρυβος>> στην ψυχολογία και τη διάθεσή του. Δεν θα ήθελα με τίποτα να ξεκινάει η μέρα μου με γκρίνια στα ΜΜΜ ή κίνηση, βρισιές και κόρνες στους δρόμους.


<<Όταν ακούω Πόλεις για Ανθρώπους σκέφτομαι…>>

Μια πόλη όπου ο άνθρωπος είναι κοντά με τη φύση και με το συνάνθρωπό του. Πάρκα, σημεία ανακύκλωσης, κατάλληλες υποδομές για τα ΑΜΕΑ και πολλά πάρκινγκ για ποδήλατα. Αγάπη για το περιβάλλον, ευαισθησία στις ανάγκες κάθε ανθρώπου και σεβασμό σε κάθε τρόπο μετακίνησης.


Ποια είναι η αμέσως επόμενη διαδρομή σου με το e-bike σου;

Με περιμένει μια φίλη μου στο Χαλάνδρι για καφέ! Τη διαδρομή Παγκράτι (περιοχή που βρισκόμαστε την ώρα της συνέντευξης) - Χαλάνδρι τη γνωρίζω καλά.

Ευχαριστούμε για τη συζήτηση Αλέξανδρε! :)