Με ηλεκτρικό ποδήλατο στις γειτονιές της Αθήνας

Με ηλεκτρικό ποδήλατο στις γειτονιές της Αθήνας

Οι γειτονιές της Αθήνας μπορούν να αλλάξουν εικόνα και το Παγκράτι είναι η ζωντανή απόδειξη. Κάθε ξεχωριστή του γωνιά και πλατεία μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και χαράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες!

Σε μικρή απόσταση από το Κέντρο της Αθήνας μπορεις να βρεις έναν μικρό παράδεισο. Με το ποδήλατο σου μπορείς να κάνεις την βόλτα σου και να βρεις αγαπημένα στέκια στο Παγκράτι. Με μουσεία, πάρκα βιβλιοθήκες και -πλέον- επιστημονικά ιδρύματα το Παγκράτι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει.

Εμείς συναντήσαμε εκεί την Ιωάννα  που πλέον οδηγεί το δικό της ποδήλατο και μας μίλησε για τα αγαπημένα της μέρη αλλά και όλα όσα εκείνη ονειρεύεται.


Η Ιωάννα ζούσε χρόνια στο εξωτερικό και ασχολείται με την μόδα και το design. Τον καιρό που ζούσε εκτός Ελλάδας είχε μάθει να κυκλοφορεί χωρίς αυτοκίνητο κυρίως γιατί δε της ήταν απαραίτητο. Έκανε τις μετακινήσεις της με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην πόλη που ζούσε και συχνά νοίκιαζε ποδήλατα από εταιρείες sharing για να φτάσει πιο γρήγορα στον προορισμό της. Γυρνώντας στην Ελλάδα θέλησε να συνεχίσει την ίδια ζωή και έτσι βρέθηκε πάνω στην Kineo και νοίκιασε το δικό της Rad Mission. 


Είναι πολλά πράγματα που αγαπάει στην Αθήνα και πολλά που θα ήθελε να αλλάξουν. Επέλεξε να μένει στο Παγκράτι γιατί της δίνει όλες τις επιλογές που αναζητά, είναι πηγή έμπνευσης και για εκείνη, κάθε του γειτονιά είναι μια έκπληξη και το σπουδαιότερο; Είναι μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας.


Ονειρεύεται μια πόλη με περισσότερους ανθρώπους να κυκλοφορούν στο δρόμο και να μιλάν μεταξύ τους. Επέλεξε το ποδήλατο γιατί ρίχνει τους ρυθμούς της ζωής της, της δίνει την ευκαιρία να γνωρίσει και να επικοινωνήσει με περισσότερους ανθρώπους σε κάθε της μετακίνηση. Για εκείνη δεν είναι μόνο ένας τρόπος μετακίνησης αλλά και ένας νέος τρόπος επικοινωνίας! 

 

Ηλεκτρικό ποδήλατο στο Παγκράτι


6 αγαπημένα μέρη της Ιωάννας στο Παγκράτι


1 Ooh Boy για χειροποίητες λιχουδιές, καφέ, τάρτες αλλά και brunch! 


2 Frater & Sorror για τις μέρες που οι γευστικές της απαιτήσεις είναι υψηλότερες. Ένα bar restaurant για όλες τις ώρες της μέρας


3 Lost Athens για γεύσεις που δε μπορείς να ξεχάσεις


4 Chelsea Hotel για τις ιστορίες που γράφονται κάθε βράδυ εδώ και χρόνια στα τραπεζάκια του

5 Joshua tree bar στις μέρες που θέλει να δουλέψει σε ένα ευχάριστο περιβάλλον!

6 Και φυσικά το Odeon για all day cocktails και αναπάντεχες συναντήσεις με τον Μαραβέγια. 


Όταν άφησε το αμάξι στο σπίτι και ξεκίνησε να μετακινείται κάθε μέρα με το ποδήλατο, η Ιωάννα γνώρισε την γειτονιά της! 


Αν θες και εσύ να αλλάξεις τον τρόπο που μετακινείσαι μέσα στην πόλη, άρα και τον τρόπο που δες εδώ τα διαθέσιμα οχήματα της Kineo