«Κινούμαι Ηλεκτρικά» με ποδήλατο: Πρακτικός Οδηγός Αγοράς

«Κινούμαι Ηλεκτρικά» με ποδήλατο: Πρακτικός Οδηγός Αγοράς

 

Θέλεις να αγοράσεις το δικό σου ηλεκτρικό ποδήλατο, εξοικονομώντας χρήματα και χρόνο; 

Με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) μπορείς να λάβεις επιδότηση για την αγορά του, ενώ ακολουθώντας τα απαραίτητα βήματα - όπως τα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω, η διαδικασία γίνεται πραγματικά «παιχνιδάκι».Υποβολή στο Κινούμαι Ηλεκτρικά σε 6 απλά βήματα:

 

  1. Επιλέγεις το ηλεκτρικό ποδήλατο που επιθυμείς.
Τα ηλεκτρικά ποδήλατα με δυνατότητα αγοράς από την Kineo μέσω του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά είναι: 
  1. Επικοινωνείς με την ομάδα της Kineo για να λάβεις προσφορά για αγορά.

Όλα τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Kineo είναι επιλέξιμα στο πρόγραμμα ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ. Αυτό σημαίνει ότι πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για κυκλοφορία σύμφωνα με τον ΚΟΚ και την κείμενη ελληνική νομοθεσία.

 

  1. Αφού λάβεις την προσφορά μας, πραγματοποιείς εγγραφή στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος. Η εγγραφή πραγματοποιείται με τους κωδικούς Taxisnet που διαθέτεις.
  1. Συμπληρώνεις τα απαραίτητα στοιχεία και δικαιολογητικά στα ζητούμενα πεδία.

  2.  Συμπληρώνεις τη ΛΤΠΦ, όπως αναγράφεται στην προσφορά που έχεις λάβει από εμάς.

    Το ποσό της επιδότησης υπολογίζεται αυτόματα μέσω της πλατφόρμας «Κινούμαι Ηλεκτρικά», οπότε αρκεί να επιβεβαιώσεις ότι συμφωνεί με το ποσό που έχεις ήδη υπολογίσει, όπως περιγράψαμε παραπάνω.

  3. Δηλώνεις εάν είσαι πολύτεκνος ή ΑμεΑ. Ναι ναι, τότε δικαιούσε μεγαλύτερη έκπτωση. 


Χρήσιμα tips προτού ξεκινήσεις τη διαδικασία

Tip #1: Θα χρειαστεί να εξοφλήσεις αρχικά όλο το ποσό για την αγορά του ποδηλάτου, οπότε φρόντισε να έχεις κάνει  «το κουμάντο σου». 

Το ποσό της επιδότησης επιστρέφεται στον λογαριασμό σου, ύστερα από περίπου 2 μήνες από το κράτος.


Tip #2: Για να υποβάλεις επιτυχώς την αίτησή σου στο πρόγραμμα, θα πρέπει να έχεις συγκεντρώσει πρώτα όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (βλ. λίστα παρακάτω).


Tip #3
: Η έκπτωση που κερδίζεις ανέρχεται σε ποσοστό 40% επί της Λιανικής Τιμής προ Φόρων (ΛΤΠΦ) του ηλεκτρικού ποδηλάτου, με μέγιστο ποσό τα οκτακόσια ευρώ (800€). Και γ
ια πολύτεκνους και ΑμεΑ το μέγιστο ύψος επιδότησης ανέρχεται σε 1.300€.

 

Λίστα Δικαιολογητικών που θα χρειαστείς

α. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας 

β. Έγγραφο πιστοποίησης ΑΦΜ (Εκκαθαριστικό εφορίας ή εκτύπωση των στοιχείων μέσω του www.gsis.gr)

γ. Επίσημη προσφορά η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα της Kineo για το ηλεκτρικό ποδήλατο που έχεις επιλέξει. 

δ. Τυποποιημένη Υπεύθυνη Δήλωσή σου

ε. Μόνον για ΑμεΑ απαιτείται επιπλέον: Γνωμάτευση Πιστοποίησης της Αναπηρίας όπως έχει εκδοθεί από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας

στ. Μόνον για όσους εντάσσονται στην κατηγορία των πολυτέκνων: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης


Λίγα παραπάνω λόγια για το Πρόγραμμα 'Κινούμαι Ηλεκτρικά"

Η λειτουργία του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2020, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ως ένα εργαλείο που θα υποστηρίξει την ηλεκτροκίνηση, μειώνοντας, μέσω της επιδότησης, το κόστος κτήσης ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου. Απώτερο στόχο αποτελεί η μείωση των εκπομπών ρύπων που προκύπτουν από τις οδικές μεταφορές, μέσω της προώθησης της ηλεκτροκίνησης και της μείωσης των μετακινήσεων που πραγματοποιούνται με Ι.Χ. αυτοκίνητο εντός των ελληνικών πόλεων.

 

Η επίτευξη του παραπάνω στόχου θα συντελέσει στη: 

α) Μείωση των εκπομπών CO2 και την προστασία της ατμόσφαιρας και του κλίματος, ως απόρροια της μείωσης της χρήσης ορυκτών καυσίμων. 

β) Μείωση εκπομπών επιβλαβών αερίων ρύπων (ΝΟx) για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, ειδικά εντός των ελληνικών πόλεων, όπου καθίσταται μεγαλύτερη ανάγκη.

 

💡 Good To Know

Πριν το τέλος του 2021 αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ, σύμφωνα με την οποία το διάστημα εντός του οποίου μπορεί κάποιος να υποβάλει αίτηση στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» θα παραταθεί πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2021, ενώ ως δικαιούχοι του οικολογικού bonus θα ορίζονται και οι επιχειρήσεις.

 

Έχεις κάποια επιπλέον απορία ή θέλεις να σε βοηθήσουμε να διαλέξεις ηλεκτρικό ποδήλατο; Ρώτησέ μας στο chat ή κάλεσέ μας στο +30 211 1986219.