Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 - Πώς να πάρεις την επιδότηση για ηλεκτρικό ποδήλατο

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 - Πώς να πάρεις την επιδότηση για ηλεκτρικό ποδήλατο

Θέλεις να αγοράσεις το δικό σου ηλεκτρικό ποδήλατο, εξοικονομώντας χρήματα και χρόνο; 

Με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) μπορείς να λάβεις επιδότηση για την αγορά του, είτε είσαι φυσικό πρόσωπο, είτε επιχείρηση.

 

Για τα φυσικά πρόσωπα, η επιδότηση ανέρχεται στο 40% επί της αξίας αγοράς προ Φ.Π.Α, με μέγιστο ποσό επιδότησης τα 800€. Οι πολύτεκνοι και τα άτομα με αναπηρίες δικαιούνται επιπλέον επιδότηση.


Για τα νομικά πρόσωπα, η επιδότηση ανέρχεται επίσης στο 40% της αξίας αγοράς προ Φ.Π.Α, με μέγιστο ποσό επιδότησης τα 800€. Εάν η επιχείρηση δραστηριοποιείται στον τομέα των ταχυμεταφορών, των διανομών ή του τουρισμού, τότε δικαιούται επιδότηση για την αγορά έως και 10 ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Δες τα χαρακτηριστικά του προγράμματος αναλυτικά εδώ.

Για να επωφεληθείς της επιδότησης Κινούμαι Ηλεκτρικά, πρέπει το ηλεκτρικό ποδήλατο να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Όλα τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Kineo είναι επιλέξιμα για την επιδότηση και πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για κυκλοφορία σύμφωνα με τον ΚΟΚ και την κείμενη ελληνική νομοθεσία.

Αίτηση με την Kineo στο Κινούμαι Ηλεκτρικά σε 6 απλά βήματα:

 1. Επιλέγεις το ηλεκτρικό ποδήλατο που επιθυμείς.

  1. Επικοινωνείς με την ομάδα της Kineo για να λάβεις προσφορά για αγορά.
  1. Αφού λάβεις την προσφορά μας, πραγματοποιείς εγγραφή στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος. Η εγγραφή πραγματοποιείται με τους κωδικούς Taxisnet που διαθέτεις.
  1. Συμπληρώνεις τα απαραίτητα στοιχεία και δικαιολογητικά στα ζητούμενα πεδία.

  2. Συμπληρώνεις τη ΛΤΠΦ (Λιανική Τιμή Προ Φόρου), όπως αναγράφεται στην προσφορά που έχεις λάβει από εμάς.

   Το ποσό της επιδότησης υπολογίζεται αυτόματα μέσω της πλατφόρμας «Κινούμαι Ηλεκτρικά», οπότε αρκεί να επιβεβαιώσεις ότι συμφωνεί με το ποσό που έχεις ήδη υπολογίσει, όπως περιγράψαμε παραπάνω.

  3. Δηλώνεις εάν είσαι πολύτεκνος ή ΑμεΑ. Αν ναι, τότε δικαιούσαι μεγαλύτερη έκπτωση. 

  Χρήσιμα tips προτού ξεκινήσεις τη διαδικασία

  Tip #1: Θα χρειαστεί να εξοφλήσεις εξ αρχής όλο το ποσό για την αγορά του ποδηλάτου, οπότε φρόντισε να έχεις κάνει «το κουμάντο σου» για την ανάλογη αποταμίευση. 

  Το ποσό της επιδότησης επιστρέφεται στον λογαριασμό σου, ύστερα από περίπου 3 μήνες από το κράτος.


  Tip #2: Για να υποβάλεις επιτυχώς την αίτησή σου στο πρόγραμμα, θα πρέπει να έχεις συγκεντρώσει πρώτα όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (βλ. λίστα παρακάτω).


  Tip #3
  : Η έκπτωση που κερδίζεις ανέρχεται σε ποσοστό 40% επί της Λιανικής Τιμής προ Φόρων (ΛΤΠΦ) του ηλεκτρικού ποδηλάτου, με μέγιστο ποσό τα οκτακόσια ευρώ (800€). Για πολύτεκνους και ΑμεΑ το μέγιστο ύψος επιδότησης ανέρχεται σε 1.300€.

  Tip #4: Σου προτείνουμε προτού προχωρήσεις στην αγορά του οχήματος, που αποτελεί μια μεγάλη επένδυση, να το δοκιμάσεις πρώτα για ένα μήνα. Εντάσσοντάς το στην καθημερινότητά σου, θα δεις πραγματικά ποιο μοντέλο σου ταιριάζει και έτσι μπορείς να είσαι σίγουρος για την απόφασή σου.

   

  Λίστα Δικαιολογητικών που θα χρειαστείς

  α. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας 

  β. Έγγραφο πιστοποίησης ΑΦΜ (Εκκαθαριστικό εφορίας ή εκτύπωση των στοιχείων μέσω του www.gsis.gr)

  γ. Επίσημη προσφορά η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα της Kineo για το ηλεκτρικό ποδήλατο που έχεις επιλέξει. 

  δ. Τυποποιημένη Υπεύθυνη Δήλωσή σου

  ε. Μόνον για ΑμεΑ απαιτείται επιπλέον: Γνωμάτευση Πιστοποίησης της Αναπηρίας όπως έχει εκδοθεί από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας

  στ. Μόνον για όσους εντάσσονται στην κατηγορία των πολυτέκνων: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης


  Λίγα παραπάνω λόγια για το Πρόγραμμα 'Κινούμαι Ηλεκτρικά"

  Η λειτουργία του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2020, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ως ένα εργαλείο που θα υποστηρίξει την ηλεκτροκίνηση, μειώνοντας, μέσω της επιδότησης, το κόστος κτήσης ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου. Απώτερο στόχο αποτελεί η μείωση των εκπομπών ρύπων που προκύπτουν από τις οδικές μεταφορές, μέσω της προώθησης της ηλεκτροκίνησης και της μείωσης των μετακινήσεων που πραγματοποιούνται με Ι.Χ. αυτοκίνητο εντός των ελληνικών πόλεων.

   

  Η επίτευξη του παραπάνω στόχου θα συντελέσει στη: 

  α) Μείωση των εκπομπών CO2 και την προστασία της ατμόσφαιρας και του κλίματος, ως απόρροια της μείωσης της χρήσης ορυκτών καυσίμων. 

  β) Μείωση εκπομπών επιβλαβών αερίων ρύπων (ΝΟx) για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, ειδικά εντός των ελληνικών πόλεων, όπου καθίσταται μεγαλύτερη ανάγκη.

   

  Έχεις κάποια επιπλέον απορία ή θέλεις να σε βοηθήσουμε να διαλέξεις ηλεκτρικό ποδήλατο; Ρώτησέ μας στο chat ή κάλεσέ μας στο +30 211 1986219.