Καθημερινές Μετακινήσεις: Από το Σπίτι στο Γραφείο με Χαμόγελο

Καθημερινές Μετακινήσεις: Από το Σπίτι στο Γραφείο με Χαμόγελο

«Όλη η ζωή είναι υπόθεσις χαμόγελο!» Και μιας και κινούμαι σημαίνει ζω, οι καθημερινές μας μετακινήσεις - από το σπίτι στο γραφείο, στο μαγαζί ή οπουδήποτε αλλού, αξίζουν το πλατύτερό μας χαμόγελο, για να ξεκινήσει και να συνεχιστεί η μέρα μας με αισιοδοξία. Πώς θα τα καταφέρεις; Έχουμε τις απαντήσεις!

 

Αν αντιμετωπίζεις τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη ως ένα πρόβλημα, τα μόνα σταθερά δεδομένα που έχεις στη διάθεσή σου για να το επιλύσεις είναι η αφετηρία και ο προορισμός. Η διαδρομή, ο χρόνος μετακίνησης και η επιλογή μέσου είναι μεταβλητές που καθορίζονται κατά βάση από εμάς τους ίδιους ή ενίοτε από εξωτερικούς απρόβλεπτους παράγοντες. Η διαδικασία επίλυσης του “προβλήματος” μπορεί πραγματικά να απλουστευθεί, εάν εστιάσεις στον τρόπο που εσύ αντιμετωπίζεις την κάθε συνθήκη και λαμβάνεις τις αποφάσεις. Γνωρίζοντας από πού ξεκινάς και πού θέλεις να πας, μπορείς να ρυθμίσεις όλες τις ενδιάμεσες παραμέτρους, όπως βοηθούν εσένα να αισθάνεσαι καλά και να αποδίδεις τα βέλτιστα στον μέγιστο δυνατό βαθμό.


Καθημερινές Μετακινήσεις: τα τρία στάδια της επιτυχίας

 

Ξεκινώντας από το σπίτι

Πριν ξεκινήσεις από το σπίτι, τρία είναι τα προαπαιτούμενα για μια καλή μέρα: να έχει προηγηθεί ένας καλός και ξεκούραστος ύπνος, ένα καλό (χωρίς υπερβολές) πρωινό και ..να έχεις επιλέξει το βέλτιστο μέσο για τη μετακίνησή σου προς τη δουλειά. Βέβαια, θα σκεφτείς ότι το βέλτιστο μέσο συνιστά μια καθαρά υποκειμενική επιλογή. Σύμφωνοι. Πριν ξεκινήσεις, λοιπόν, έχεις αναρωτηθεί εάν πράττεις το καλύτερο για ‘σένα; 

Να θυμάσαι: Όταν πράττουμε το καλύτερο για τη δική μας υγεία, αυτό επιστρέφει αναπόφευκτα ως καλό και για την υγεία των υπολοίπων γύρω μας.

Κάνε την εξής ερώτηση στον εαυτό σου: Πόσο μακριά βρίσκεται η δουλειά μου; Επειδή το μακριά και το κοντά μετρώνται εξ’ ορισμού σε μονάδες απόστασης, φρόντισε η απάντηση που θα δώσεις να είναι σε χιλιόμετρα ή μέτρα. Είναι αλήθεια πως η χρήση του αυτοκινήτου ή των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με την συνακόλουθη κίνηση ή τις καθυστερήσεις, έχουν οδηγήσει στο να λογίζουμε τις αποστάσεις σε μονάδες χρόνου - που μαθηματικώς δεν στέκει. Δεν έχεις, λοιπόν, παρά να σκεφτείς τα πράγματα στην κανονική τους διάσταση και ανάλογα με την απόσταση που έχεις να διανύσεις για το γραφείο να συνειδητοποιήσεις τί είναι τελικά το καλύτερο για εσένα. Στη διαδρομή

Από το σπίτι στο γραφείο, με τα πόδια

Το πιο ευεργετικό δώρο στον οργανισμό σου: για την καρδιά, το αγγειακό σύστημα, τον εγκέφαλο, τον μεταβολισμό και τόσες άλλες ανθρώπινες λειτουργίες. 20 λεπτά περπάτημα, ειδικά στο ξεκίνημα της μέρας, θα σε τροφοδοτήσουν (ακόμη κι αν δεν μπορείς να το καταλάβεις τώρα που το διαβάζεις ή ενόσω περπατάς) με πολύτιμη ενέργεια για τη συνέχιση της μέρας σου. Ενδείκνυται για αποστάσεις 1-2 χιλιόμετρα (ή παραπάνω φυσικά αν έχεις τον χρόνο και τη διάθεση).

 

Από το σπίτι στο γραφείο, με ηλεκτρικό ποδήλατο

Εάν το ποδήλατο υπάρχει στο μυαλό σου ως ένα παιχνίδι - ανάμνηση των παιδικών σου χρόνων, τότε με το ηλεκτρικό ποδήλατο έφτασε η ώρα να αναθεωρήσεις και να το δεις ως το νέο σου μέσο μετακίνησης. Οι αποστάσεις που μπορείς να καλύψεις μ’ ένα ηλεκτρικό ποδήλατο μέσα στην πόλη δεν έχουν κατώφλι και τα συναισθήματα που θα σε γεμίσει είναι σίγουρα εφάμιλλα της χαράς που ένιωθες ως παιδί κάνοντας τις βόλτες σου στη γειτονιά. Τα οφέλη για την υγεία και σε αυτήν την περίπτωση είναι πολλαπλά - ειδικά αν το καθιερώσεις ως μέσο για τις καθημερινές σου μετακινήσεις. Η ζωή είναι μικρή για να σπαταλάμε ατέλειωτες ώρες μέσα σε ένα αυτοκίνητο!

 

Από το σπίτι στο γραφείο, με ηλεκτρικό πατίνι

Εάν η ευελιξία είναι το κύριο ζητούμενο για τις καθημερινές σου μετακινήσεις, το ηλεκτρικό πατίνι είναι σίγουρα αυτό που μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με όλα τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς - ιδίως με το αυτοκίνητο. Έτσι, αν εργάζεσαι στο κέντρο της πόλης και είσαι αναγκασμένος να το προσεγγίζεις καθημερινά με το αυτοκίνητο από κάποιο προάστιο, η δυνατότητα να μεταφέρεις το ηλεκτρικό πατίνι στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου σου, να παρκάρεις εύκολα και γρήγορα κάπου που η ζήτηση για στάθμευση είναι ήπια τις συγκεκριμένες ώρες και να συνεχίζεις με το πατίνι για τα τελευταία 3-5 χιλιόμετρα είναι αναμφίβολα πολύτιμη από πλευράς χρόνου και.. νεύρων!

 

Από το σπίτι στο γραφείο, με αυτοκίνητο

Εάν η επιλογή του αυτοκινήτου για εσένα είναι μονόδρομος - λόγω απόστασης - σκέψου πώς

θα μπορούσες να την αναβαθμίσεις, ώστε να γίνει περισσότερο ευχάριστη. Μετακινήσου με

παρέα ή βάλε να παίζει το podcast που τόσο ήθελες να ακούσεις χθες, αλλά δεν πρόλαβες.

Κάθε μέρα είναι μια νέα προσπάθεια να γίνουμε καλύτεροι, και στο τέλος αυτής το σημαντικό

είναι να προσπαθούμε. Τα υπόλοιπα θα έρθουν.

 

Φτάνοντας στη δουλειά

Με όποιον τρόπο και αν επιλέξεις τελικά να μετακινηθείς από το σπίτι στο γραφείο και πίσω, φρόντισε αυτός να σου ζωγραφίζει στα χείλη και στα μάτια ένα γεμάτο χαμόγελο! 

TIP: Μπορείς να δοκιμάσεις όσους από τους παραπάνω τρόπους μπορείς, πριν καταλήξεις. Για ηλεκτρικό ποδήλατο ή πατίνι μπορείς απλώς να επικοινωνήσεις μαζί μας (όποια και εάν είναι η προηγούμενη εμπειρία σου με τα δύο αυτά οχήματα). 

 

Εάν πάλι αυτήν την περίοδο εργάζεσαι αποκλειστικά από το σπίτι, τότε φρόντισε τον εαυτό σου και προσπάθησε να ξεφύγεις για λίγη ώρα από τον χώρο εργασίας σου - δωμάτιο/ σαλόνι του σπιτιού σου, πηγαίνοντας για έναν περίπατο, για λίγο τρέξιμο ή ακόμη καλύτερα για μία βόλτα με το ηλεκτρικό σου ποδήλατο. ;)