Αγορά ή Συνδρομή?

Αγορά ή Συνδρομή?

Η επιλογή μεταξύ αγοράς και συνδρομής είναι συχνά δύσκολη. Από τη μία πλευρά, η αγορά συνεπάγεται υψηλότερο αρχικό κόστος, αλλά πλέον έχεις κάτι που σου ανήκει. Από την άλλη, μια συνδρομή έχει χαμηλότερο αρχικό και μηνιαίο κόστος, αλλά προσθέτεις άλλο ένα σταθερό έξοδο να βγαίνει από το μισθό σου κάθε μήνα.

Στη δικιά μας περίπτωση, αυτή των ΕΠΗΟ (Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων), τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Αν έχεις εμπειρία από αυτά, και το αντέχει η τσέπη σου, η αγορά στην εποχή του Κινούμαι Ηλεκτρικά, ίσως είναι η καλύτερη επιλογή. Αν από την άλλη θες να δοκιμάσεις ένα διαφορετικό τρόπο μετακίνησης, χωρίς όμως το φόβο του ότι θα το μετανιώσεις (δε θα το μετανιώσεις) μπορείς να ξεκινήσεις με τη συνδρομή μας!

Για τους ακόμα αναποφάσιστους, συνοψίζουμε τα πράγματα που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους:

Ιδιοκτησία

Αγορά: Είσαι ιδιοκτήτης του οχήματος και μπορείς να το διατηρήσεις όσο θέλεις, και να το χρησιμοποιήσεις όπως θέλεις.

Συνδρομή: Το όχημα ανήκει στην Kineo. Το κρατάς όσο θέλεις, αλλά έχεις συγκεκριμένες υποχρεώσεις σχετικά με τη χρήση του.

Αρχικό Κόστος

Αγορά: Η εμπορική αξία του οχήματος. Στη περίπτωση του ηλεκτρικού ποδηλάτου, αυτή μπορεί να επιδοτηθεί κατά 40% (έως €1,300) από το κράτος.

Συνδρομή: Πληρώνεις ένα μικρό κόστος εγγραφής και το κόστος συνδρομής μόνο ενός μήνα.

Μηνιαίες Πληρωμές

Αγορά: Εκτός αν αγόρασες με δόσεις, δεν έχεις μηνιαίες πληρωμές.

Συνδρομή: Το κόστος της συνδρομής σου.

Συντήρηση

Αγορά: Στο χέρι σου! Το φτιάχνεις εσύ αν τολμάς, το πηγαίνεις στη γειτονιά σου ή το φέρνεις σε εμάς.

Συνδρομή: Αναλαμβάνουμε όλη τη συντήρηση του οχήματος, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να μας ενημερώνεις εγκαίρως. Αν δεν μπορούμε να το φτιάξουμε επιτόπου, παίρνεις άλλο όχημα για να συνεχίσεις τις διαδρομές σου.

Ασφάλεια Ατυχήματος και Κλοπής

Αγορά: Το αντιμετωπίζεις μόνη σου με θάρρος ή βρίσκεις κάποια λύση με ασφαλιστική της επιλογής σου.

Συνδρομή: Η Kineo συνεργάζεται με ασφαλιστική εταιρεία της επιλογής της για να σου παρέχει ασφάλεια αστικής ευθηνής, καθώς και σου περιορίζει την ευθύνη για κλοπή και ατύχημα.

Τέλος Χρήσης

Αγορά: Θα πρέπει να προσπαθήσεις να πουλήσεις το όχημα σου ως μεταχειρισμένο.

Συνδρομή: Ένα κλικ και ερχόμαστε να το πάρουμε.

Η επιλογή είναι πλέον δική σου!