Ηλεκτρικό Πατίνι: Οδηγός Επιλογής Δώρου για τις Γιορτές

Ηλεκτρικό Πατίνι: Οδηγός Επιλογής Δώρου για τις Γιορτές

Για ‘σένα πού έψαχνες ένα πρωτότυπο δώρο για τα φετινά Χριστούγεννα, αλλά και για ‘σένα που είχες καταλήξει ότι ένα ηλεκτρικό πατίνι θα ήταν το ιδανικό δώρο για κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο, έχουμε φροντίσει και έχουμε συγκεντρώσει βασικά σημεία που οφείλεις να προσέξεις πριν αγοράσεις ένα ηλεκτρικό πατίνι. Άλλωστε, τα δώρα έχουν μία και μοναδική αποστολή: να γεμίσουν τον παραλήπτη τους χαρά. Φρόντισε, λοιπόν, αυτή να στεφθεί με επιτυχία και η επιλογή σου να σε βγάλει ασπροπρόσωπο.


Ηλεκτρικό Πατίνι: Το απόλυτο gadget για μετακίνηση στην πόλη

Είναι μικρό, χρηστικό, είναι αναδιπλούμενο, συμπεριφέρεται με σεβασμό στο περιβάλλον, σούπερ οικονομικό (σε χρόνο και χρήμα) γι’ αυτόν που το χρησιμοποιεί, με άλλα λόγια μια ευέλικτη επιλογή μετακίνησης στην πόλη.

Το πραγματικό δώρο που προσφέρεις τελικά σε κάποιον, είναι κάτι πολύ περισσότερο από το ίδιο το ηλεκτρικό πατίνι ως μέσο. Είναι μια εντελώς διαφορετική και πιο ξέγνοιαστη εμπειρία μετακίνησης στην πόλη. Είναι οι μικρές, όμορφες στιγμές κάποιου σε αυτήν που του επιτρέπουν να ανακαλύπτει κάθε φορά μια διαφορετική οπτική της και να τη γνωρίζει κυριολεκτικά γωνιά γωνιά.Ηλεκτρικό Πατίνι: Τί να προσέξεις

Στο θέμα ηλεκτρικό πατίνι, η αλήθεια είναι μία: «Ό,τι πληρώνεις, παίρνεις». Κάποιες φορές,  πιστεύουμε ότι εξοικονομούμε χρήματα αγοράζοντας φθηνότερα προϊόντα, αλλά στην πραγματικότητα, η αγορά του λίγο πιο ακριβού εναλλακτικού προϊόντος στο μέλλον αποδεικνύεται πιο συμφέρουσα και σοφή επιλογή. Επειδή έχουν κατακλύσει και την ελληνική αγορά πολλά φθηνά ηλεκτρικά πατίνια, έχε υπ’ όψιν σου ότι: μπορεί να μην υστερούν σε εμφάνιση ή τα επιμέρους χαρακτηριστικά τους να μοιάζουν “πλούσια”, όμως η καθημερινή χρήση φέρνει σύντομα στην επιφάνεια πολλές αδυναμίες. Τα φθηνά πατίνια, τις περισσότερες φορές, είναι άγνωστης προέλευσης, δεν υποστηρίζονται από μια επίσημη αντιπροσωπεία και στις περιπτώσεις, που θα χρειαστούν κάποια επισκευή ή ένα ανταλλακτικό, δεν θα υπάρχει άμεση αντικατάσταση ή εξυπηρέτηση.

 

Έτσι, αν το ηλεκτρικό πατίνι βρίσκεται ήδη στη λίστα δώρων σου γι’ αυτές τις γιορτές, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τί να αναζητήσεις. Γι’ αυτό φέρσου έξυπνα. Η ταχύτητα, η ποιότητα κύλισης, ο βαθμός αυτονομίας, το μέγιστο βάρος αναβάτη και το κόστος είναι βασικοί παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη προτού αποφασίσεις. Ας τους δούμε έναν προς έναν:

 

Ταχύτητα 

Η μέγιστη ταχύτητα που επιτρέπεται - βάσει νόμου - να “πιάσει” ο ηλεκτροκινητήρας είναι τα 25 χλμ./ ώρα και οποιοδήποτε όχημα που πωλείται/ χαρακτηρίζεται ως ηλεκτρικό πατίνι και στα χαρακτηριστικά του αναφέρει ταχύτητα μεγαλύτερη από 25 χλμ./ ώρα, τότε σίγουρα δεν είναι ηλεκτρικό πατίνι και ως εκ τούτου δεν υπάγεται στην κατηγορία των Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων. 

Οι επιδόσεις ενός ηλεκτρικού πατινιού καθορίζονται από διάφορους παράγοντες, όπως η ισχύς του κινητήρα, το βάρος του αναβάτη, η πίεση των ελαστικών και το έδαφος στο οποίο οδηγείς.

 

Ποιότητα κύλισης

Η ποιότητα κύλισης ορισμένων ηλεκτρικών πατινιών είναι τόσο κακή που για να είναι άνετη η εμπειρία μετακίνησής σου με αυτά θα πρέπει η επιφάνεια κίνησης να είναι απολύτως λεία. Δείχνουν καταπληκτικά στην οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή, αλλά όταν τελικά ανέβεις σε ένα τέτοιο, η εμπειρία θα αποδειχθεί απογοητευτική. Οι παράγοντες που προσδιορίζουν την ποιότητα κύλισης είναι: τα ελαστικά, το αν διαθέτουν ανάρτηση, το υλικό κατασκευής του σασί (σ’ έναν γενικό χαρακτηρισμό το σασί είναι το μεταλλικό τμήμα που ενώνει τους δύο τροχούς του οχήματος), καθώς και το σύστημα πέδησης.

 

Αυτονομία

Η αυτονομία είναι ένα ακόμα ζήτημα που σηκώνει πολλή συζήτηση. Σε ένα φθηνό πατίνι η μπαταρία σύντομα θα εκδηλώσει σημάδια κόπωσης και σε σύντομο χρονικό διάστημα η αυτονομία της θα πέσει κατακόρυφα. Σε ένα “επώνυμο” πατίνι η μπαταρία θα έχει αυτονομία πολύ κοντά με αυτήν που αναφέρει στα τεχνικά χαρακτηριστικά ο κατασκευαστης και θα διατηρήσει την καλή της λειτουργία για πολλά χρόνια.

 

Κόστος

Το κόστος ενός ηλεκτρικού πατινιού διαμορφώνεται κατά βάση από τα κατασκευαστικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά του. Έτσι, ένα φθηνό ηλεκτρικό πατίνι είναι ένα ηλεκτρικό πατίνι που είναι εξοπλισμένο με μια φθηνή μπαταρία, της οποίας η απόδοση θα μειώνεται γρήγορα μετά από διαδοχικές φορτίσεις. Αποτέλεσμα; Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η μπαταρία δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει την ανάγκη για την οποία απέκτησες το ηλεκτρικό πατίνι σου: που δεν είναι άλλη από το να απολαμβάνεις εύκολα και ευχάριστα τις διαδρομές σου στην πόλη. Συμπέρασμα: Ένα budget ηλεκτρικό πατίνι και συνάμα ποιοτικό διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στα 585 ευρώ.

 

Μέγιστο βάρος αναβάτη

Τα ηλεκτρικά πατίνια της Kineo έχουν ανώτατο όριο βάρους τα 100 κιλά. Εάν το δώρο σου προορίζεται για κάποιον που ζυγίζει περισσότερο από 100 κιλά ή βρίσκεται στο όριο, μην αποθαρρύνεσαι. Μια καλή εναλλακτική πρόταση για δώρο είναι μια μηνιαία συνδρομή για ηλεκτρικό ποδήλατο - ή και δύο, αφού λόγω Χριστουγέννων ο τρίτος μήνας συνδρομής είναι δώρο από εμάς. Το μέγιστο βάρος αναβάτη ανά ηλεκτρικό ποδήλατο κυμαίνεται από 120 έως 136 κιλά ανάλογα το μοντέλο που θα επιλέξεις. Μάλιστα, η αξία του συγκεκριμένου δώρου είναι ακόμη μεγαλύτερη, δεδομένου του πρόσθετου οφέλους για τη σωματική και ψυχική υγεία του ατόμου που θα το λάβει.

 

Προσφορά Ηλεκτρικό Πατίνι

 

Γιατί Kineo

Στην Kineo δεν θα βρεις απλώς ένα ποιοτικό ηλεκτρικό πατίνι ή ποδήλατο για να κάνεις δώρο. Θα βρεις ανθρώπους που γνωρίζουν άριστα το προϊόν και θα σε βοηθήσουν να κάνεις την καλύτερη επιλογή για τα αγαπημένα σου πρόσωπα ή - γιατί όχι - και για ‘σένα τον ίδιο. Ενδιαφέρεσαι; Στείλε μας το μήνυμά σου στο live chat.