Πώς μπορώ να γίνω διανομέας με ποδήλατο;

Πώς μπορώ να γίνω διανομέας με ποδήλατο;

Αυτό το άρθρο είναι για σένα που σε κάποια βόλτα σου πέτυχες delivery με ποδήλατο και σκέφτηκες 'να και κάτι καινούριο' ή 'ίσως να μπορούσα και γω' …αλλά δεν έμαθες ποτέ περισσότερα.

Και για σένα που δεν ήξερες ότι γίνεται να είσαι διανομέας με ποδήλατο και τώρα που το έμαθες, θες να δεις πώς μπορείς να το κάνεις και εσύ (ναι, μπορείς!). 

Και για σένα που έχεις άτομο στον κύκλο σου που θα ήθελε να εργαστεί ως διανομέας και ψάχνει πού και πώς -ορίστε η ευκαιρία σου να τον/την βοηθήσεις.

Και γενικά για όλους, γιατί ακόμα και να μην ενδιαφέρεσαι να γίνεις διανομέας με ποδήλατο, σίγουρα θα μάθεις για μια καινούργια τάση που ήρθε για να μείνει -και οι λόγοι είναι πολλοί.

 

Βήμα 1: Ας το πάρουμε από την αρχή, πού μπορώ να βρω αγγελίες delivery με ποδήλατο ή και χωρίς;

 

Σου έχουμε καλά νέα, τα σημεία όπου μπορείς να αναζητήσεις δουλειά delivery είναι αρκετά.

Ξεκινώντας από την online αναζήτηση, σου παραθέτουμε τα πιο hot site όπου οι αγγελίες για θέσεις delivery ανανεώνονται και εμπλουτίζονται συνεχώς: Χρυσή Ευκαιρία, My Job Now, indeed, car.gr, stardelivery, careerjet, jooble και πάει λέγοντας…

Η αναζήτηση όμως δε σταματάει εδώ. Εάν σε ενδιαφέρει να δουλέψεις σε συγκεκριμένη εταιρία, πολλές από αυτές έχουν φροντίσει να σου αφήσουν την πόρτα ανοιχτή για να δείξεις το ενδιαφέρον σου ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής πλατφόρμας. Συγκεντρώσαμε μερικές από αυτές και στα εξής link μπορείς να κάνεις αίτηση για διανομέας στην e-food, Wolt, rocket delivery, stoferno.gr.

Υπάρχουν επίσης Facebook groups όπου δημοσιεύονται αγγελίες εργασίας, όπως τα Αγγελίες & θέσεις εργασίας, Αγγελίες Εργασίας, Εργασία στην ΑΘήνα, Αγγελίες για θέσεις εργασίας και πολλές ακόμα.

Τέλος, υπάρχει και ο πιο παραδοσιακός τρόπος αναζήτησης.

Κάνε μια βόλτα στη γειτονιά σου και σε αυτές τριγύρω και παρατήρησε εάν τα μαγαζιά έχουν κάποια αγγελία. Μπορείς ακόμα να βρίσκεις μαγαζιά που σε ενδιαφέρουν, και να μπαίνεις μέσα ρωτώντας εάν ψάχνουν άτομο για delivery.

Tip: Με ποδήλατο αυτή η βόλτα μπορεί να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική, καθώς θα καλύψεις μεγαλύτερες αποστάσεις σε μικρότερο χρόνο, και με λιγότερη κούραση!

 


Βήμα 2: Έχεις το κατάλληλο όχημα για delivery;

 

Τι σκέφτηκες διαβάζοντας την παραπάνω ερώτηση; 

Αν η απάντηση που σου ήρθε στο μυαλό είναι το μηχανάκι, σε ενημερώνουμε πως δεν χρειάζεσαι ούτε μηχανάκι, ούτε δίπλωμα. 

Ένα ηλεκτρικό ποδήλατο αρκεί.

Γιατί ηλεκτρικό;


Είναι γρήγορο: Bγάζεις πολλές παραγγελίες -και γρήγορα. Με ηλεκτρική υποβοήθηση που φτάνει τα 25 χλμ./ ώρα και τη δυνατότητα για ανάπτυξη επιπρόσθετης ταχύτητας κάνοντας πιο έντονο πετάλι, μπορείς να είσαι σίγουρος πως θα φτάνεις στην ώρα σου. 

Είναι ξεκούραστο: Χάρη στην ηλεκτρική υποβοήθηση, παραδίδεις τις παραγγελίες με χαμόγελο… και όχι ιδρώτα. Επιπλέον, γλιτώνεις την κίνηση και προσπερνάς με ευκολία όσα σημεία έχουν 'μπλοκάρει', γλιτώνοντας σωματική αλλά και ψυχολογική κούραση. Παράλληλα, αντί των μπλοκαρισμένων οδών μπορείς να αξιοποιείς πεζόδρομους για να κόβεις δρόμο, αν οι υποδομές τους το επιτρέπουν.

Είναι οικονομικό: Ακούγεται ακριβό, αλλά δεν είναι. Ξέχνα τα κόστη αγοράς και βενζίνης. Μας είπες πως η βενζίνη που χρειάζεσαι για το delivery μηχανάκι σου είναι 4-7 ανά ημέρα, άρα αν υποθέσουμε πως δουλεύεις 5 μέρες τη βδομάδα, το μηνιαίο κόστος για τη βενζίνη είναι στα 80-140. Και όσο περισσότερο δουλεύεις, τόσα περισσότερα έξοδα έχεις...

Υπάρχει καλύτερη λύση: Νοίκιασε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, αποφεύγοντας μεγάλα κόστη και δεσμεύσεις για κάτι που μπορεί απλά να δοκιμάζεις ή να το χρειάζεσαι για περιορισμένο χρονικό διάστημα.


Εάν σε ενδιαφέρει η ενοικίαση ηλεκτρικού ποδηλάτου, στην Kineo στο προσφέρουμε από 79€/ μήνα και είμαστε οι expert που μπορείς να εμπιστεύεσαι για οτιδήποτε σχετικά με αυτό. 

 

Η διαδικασία είναι απλή:

1. Διαλέγεις το Kineo όχημά σου.
Δες εδώ όλες τις επιλογές για delivery ποδήλατο.
Εάν δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις ή έχεις οποιαδήποτε απορία, είμαστε εδώ για να σου τις λύσουμε όλες και να σε βοηθήσουμε να βρεις το πιο κατάλληλο όχημα.

2. Χρεώνεσαι ανά μήνα.
Η χρέωση ξεκινάει όταν παραλάβεις το όχημά σου και ανανεώνεται ένα μήνα μετά.

3. Στο φέρνουμε εμείς στην πόρτα σου.
Η ομάδα μας επικοινωνεί άμεσα μαζί σου ώστε να κανονίσετε την παράδοση.

4. Όταν και εάν το θελήσεις, μπορείς να αγοράσεις το όχημά σου σε μειωμένη τιμή μεταχειρισμένου.

5. Εάν δεν θέλεις να συνεχίσεις τη συνδρομή σου, τότε απλά επικοινωνείς μαζί μας και την ακυρώνεις. Εάν πάλι θέλεις να δοκιμάσεις κάποιο άλλο ποδήλατο επειδή θεωρείς πως εκείνο θα σου ταιριάζει καλύτερα, επικοινωνείς μαζί μας και το φροντίζουμε και αυτό.

 

Βήμα 3ο: Έχεις τη γνώση που χρειάζεται για να γίνεις διανομέας;

 

Τώρα που αναλύσαμε το πρακτικό κομμάτι του οχήματος, ας δώσουμε και στη θεωρία την προσοχή που απαιτείται αλλά συχνά αμελείται.

Όταν οδηγείς στο δρόμο, όποιο και να είναι το όχημά σου, οφείλεις να ακολουθείς ορισμένους κανόνες για να εξασφαλίζεται η ομαλή συνύπαρξη όλων των οδηγών. Είτε έχεις αυτοκίνητο, είτε μηχανάκι, είτε ποδήλατο, είτε οποιοδήποτε άλλο όχημα, η γνώση του ΚΟΚ θα σε βοηθήσει να κυκλοφορείς αναγνωρίζοντας σήματα, πινακίδες και τις οδικές συμπεριφορές των υπόλοιπων οδηγών. Έτσι, θα μπορείς να εκτελείς τις διαδρομές σου με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο.

Εάν λοιπόν δεν έχεις δίπλωμα για κάποιο άλλο όχημα, σε συμβουλεύουμε να μελετήσεις καλά τα σήματα και τον ΚΟΚ για να είσαι σίγουρος πως οδηγείς σωστά. Μπορείς να ζητήσεις από κάποιο φίλο ή συγγενή σου που έδωσε εξετάσεις οδήγησης πρόσφατα να σου δώσει τα βιβλία και τις σημειώσεις του για να τα μελετήσεις. Για περισσότερη σιγουριά ως προς τις γνώσεις σου, μπορείς να κάνεις και τα test σημάτων από κάποια online εφαρμογή ή site -το άτομο που σου έδωσε το υλικό για διάβασμα σίγουρα θα έχει να σου προτείνει κάποια.

Ακόμα και αν έχεις δίπλωμα, ένα φρεσκάρισμα στις γνώσεις δεν κάνει ποτέ κακό. Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως λένε! Επίσης, φρόντιζε να παρακολουθείς τυχόν νέα και αλλαγές σε αυτούς τους κανόνες. Συγκεκριμένα για τα ποδήλατα, οι τελευταίες τροποποιήσεις έγιναν την άνοιξη του 2021 και δεδομένου ότι η ποδηλασία στην Ελλάδα αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, αναμένουμε αρκετές ανανεώσεις ακόμα.

Έχεις ακόμα απορίες; Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας για οτιδήποτε χρειάζεσαι.

Και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο newsletter για να σου έρχονται όλα τα νέα μας! :)