Φθηνά και ξέγνοιαστα: Πως και γιατί φέτος θα πας διακοπές με το ηλεκτρικό σου ποδήλατο

Φθηνά και ξέγνοιαστα: Πως και γιατί φέτος θα πας διακοπές με το ηλεκτρικό σου ποδήλατο

Τα τελευταία δύο χρόνια η ζωή έχει δείξει ότι τίποτα δεν είναι όπως το γνωρίζαμε και όλα μπορούν να αλλάξουν. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να σκεφτείς και τις διακοπές σου διαφορετικά; Μπορεί να μη το έχεις κάνει ξανά - ίσως δε το έχεις σκεφτεί καν- αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να κανονίσεις τις διακοπές σου στα Ελληνικά νησιά και ως μέσο μετακίνησης να επιλέξεις το ποδήλατο σου. 


Όπως και στην πόλη, το ποδήλατο είναι το καλύτερο μέσο μετά το περπάτημα για να εσωτερικεύσεις την ατμόσφαιρα ενός τόπου, να υποδέχεσαι τις μυρωδιές του, να σταματάς όσα συχνά θες για να παρατηρήσεις κάτι που σου τράβηξε την προσοχή, να χάνεσαι στα μονοπάτια που ανοίγονται μπροστά σου και να μετακινείσαι σε έναν ρυθμό που θα ανταλλάζεις χαμόγελα με τους ντόπιους!


Σε έρευνα που έγινε ανάμεσα σε ταξιδιώτες με ποδήλατο και ταξιδιώτες με μηχανές, οι πρώτοι μπορούσαν να ανακαλέσουν στην μνήμη τους 400% περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι τους. Πόσο μάλλον με αυτοκίνητο. #Slowtravel λοιπόν, γιατί μπορεί πρακτικά οι διακοπές να κρατάνε λίγο αλλά μπορείς να τις ζεις και να τις θυμάσαι περισσότερο!

 

1. Επιλογή προορισμού


Μην έχεις στο μυαλό σου ότι χρειάζεται να περιοριστείς σε μικρούς κοντινούς περιορισμούς ή νησιά με ποδηλατική κουλτούρα όπως η Κως. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα πλοίο που να δέχεται οχήματα, γιατί στα πλοία κλειστού τύπου συνήθως δεν επιτρέπονται ποδήλατα εντός. Βέβαια αν έχεις κάποιο σπαστό ή αρκετά διακριτκό ποδήλατο αξίζει η ερώτηση στην ακτοπλοική που θα επιλέξεις.


Αν βέβαια ανήκεις στην κατηγορία ανθρώπων που θέλουν να έχουν κάθε κίνδυνο υπό έλεγχο, ένα ακόμα κριτήριο που μπορείς να βάλεις, αν το ποδηλατο σου ειναι ασφαλισμενο απο την Kineo και την Anytime, είναι τα 23 νησιά που έχεις 24ωρη οδική βοήθεια (μπορείς να τα δεις αναλυτικά εδώ

 

2. Κόστος


Το καλύτερο δε το έχεις ακούσει ακόμα: Η μεταφορά του ποδηλάτου στο πλοίο είναι τσάμπα! Αυτό σημαίνει ότι χωρίς κόστος εισιτηρίου, χωρίς κόστος ενοικίασης οχήματος στον προορισμό, χωρίς κόστος βενζίνης, χωρίς κόστος και αναμονή στα ΚΤΕΛ μπορείς να κυκλοφορείς στις διακοπές σου ελευθερά!


Ένα μεγάλο κομμάτι λοιπόν του budget του ταξιδιού σου, είναι πλέον στα χέρια σου για να κάνεις περισσότερα πράγματα στον προορισμό σου ή να το αποταμιεύσεις για να βγάλεις ένα παραπάνω τριήμερο φέτος!

 

3. Ταξίδι


Την ημέρα του ταξιδιού μπορείς να φτάσεις στον Πειραιά πολύ εύκολα με τον ΗΣΑΠ μιας και μπορείς να μεταφέρεις το ποδήλατο σου στο τελευταίο βαγόνι του συρμού χωρίς κανένα πρόβλημα. Όταν είσαι εκεί, στήσου παρέα με τα μηχανάκια, απόλαυσε τη διαφορά που κάνεις και περίμενε τους ανθρώπους του πλοίου να σε καθοδηγήσουν.

#Protip: Μπορείς να έχεις μαζί σου μια πετσέτα ή ένα σεντόνι για να αποφύγεις τις μικροφθορές στα σημεία επαφής του ηλεκτρικού ποδηλάτου με το πλοίο.


Ηλεκτρικό ποδήλατο στο πλοίο για το νησί

 

 

4. Αποσκευές


Αυτή είναι η μόνη κατηγορία που το συγκεκριμένο όχημα μπορεί να χάσει. Σε περίπτωση που χρειάζεσαι μεγάλες βαλίτσες και πολλά κιλά αποσκευών, ίσως θα πρέπει να στραφείς αλλού. Αν ένα backpack και λίγες ακόμα τσάντες δεμένες στη σχάρα σου είναι αρκετές από την άλλη, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Σίγουρα υπάρχουν πολλά εξαρτήματα για να μετατρέψουν το ποδήλατο σου σε πορτ μπαγκάζ αλλά για λίγες μέρες στο νησί μπορείς να είσαι πιο χαλαρά.  

 

Τριήμερο με το ηλεκτρικό ποδήλατο στην Αντίπαρο

 Για τριήμερο γάμου στην Αντίπαρο,
ένα backpack και μια tote ήταν υπεραρκετά!5. Εξοπλισμός

Σε κάθε ταξίδι διάφορα μπορούν να συμβούν αλλά αφού μιλάμε για ένα ταξίδι στην Ελλάδα ό,τι και να προκύψει θα βρεις τρόπο να το λύσεις στο επόμενο χωριό. Αυτά όμως που θα προτείναμε να μην αποχωριστείς ποτέ είναι το νερό σου και το GPS του κινητού σου, μιας και είναι αυτά που θα σε φτάσουν εκεί. Και εννοείται τον φορτιστή για το ηλεκτρικό ποδήλατο σου.


Τι περιμένεις λοιπόν; Στο επόμενο ταξίδι σου δοκίμασε το και μοιράσου μαζί μας την εμπειρία σου! Και να το δεις, θα έχεις πολλά περισσότερα να μοιραστείς σε σχέση με το προηγούμενο ταξίδι σου.