Blog

Ψυχική υγεία και Μοναξιά: 5 πράγματα που χρειάζεται να θυμάσαι

Ψυχική Υγεία και Μοναξιά. Δύο όροι που μες την πανδημία, έχουν αναμφίβολα την τιμητική τους. Μπορεί να μην είμαστε ψυχολόγοι, αλλά σου έχουμε 5 σημαντικά πράγματα που χρειάζεται να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου, ειδικά τις ώρες που νιώθεις μόνος. Είμαστε σίγουροι πως διαβάζοντάς τα, θα νιώσεις -έστω λίγο- καλύτερα.
Full Article  →

Meet the Rider: Γιάννης, ο ταξιδιάρης!

Hello Kineo reader. Θα θέλαμε να σου συστήσουμε το Γιάννη…τον ταξιδιάρη! Ο Γιάννης είναι 25 ετών και εργάζεται ως σύμβουλος και υπεύθυνος μάρκετινγκ σε ταξιδιωτικό γραφείο. Στον ελεύθερο χρόνο του κάνει μαθήματα φωτογραφίας, δοκιμάζει νέες κουζίνες -all time αγαπημένο το μεξικάνικο- και φυσικά... ταξιδεύει όσο περισσότερο μπορεί. Ζει στην Αθήνα και μετακινείται καθημερινά με ποδήλατο. Τις προάλλες τον συναντήσαμε για έναν καφέ και συζητήσαμε για Πόλεις για Ανθρώπους κ.ά.
Full Article  →

Ασφαλής Οδήγηση με Ποδήλατο τον Χειμώνα: Γίνεται.

Μήπως ο χειμώνας στην Ελλάδα είναι μια παρεξηγημένη από πολλούς εποχή; Τί πραγματικά σημαίνει χειμώνας στη χώρα μας και πώς η ασφαλής οδήγηση με ποδήλατο τον χειμώνα είναι κάτι απολύτως εφικτό, που μπορεί να γίνει καθημερινότητα για περισσότερους ανθρώπους;
Full Article  →

To 2022 αλλάζουμε συνήθειες και κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητά μας

Πάει ο παλιός ο χρόνος! Αποχαιρετάμε το 2021 και φροντίζουμε -έμπρακτα- το 2022 να είναι μια καλύτερη χρονιά. Σου ετοιμάσαμε έναν μικρό οδηγό με απλά και εύκολα βήματα, ώστε αυτή τη χρονιά να κάνεις τα new year’s resolutions σου πραγματικότητα.
Full Article  →

1 Χρόνος Kineo!

Η Kineo σήμερα γίνεται ενός έτους. Ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια με όραμα να  μπορέσουμε να δώσουμε τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στις πόλεις και τους  συμπολίτες μας, ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ‘Πόλεις για Ανθρώπους’. Πόλεις  που μπορούν να ανταπεξέλθουν στις πολλαπλές προκλήσεις του 21ου αιώνα,  επιτρέποντας ταυτόχρονα έναν νέο τρόπο ζωής που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και  επιθυμίες των ανθρώπων που ζουν σε αυτές. 
Full Article  →

Τα πιο γιορτινά μαγαζιά… και τα πιο εναλλακτικά μελομακάρονα!

Γιορτές στην Αθήνα; Ευκαιρία να ανακαλύψεις τα πιο χριστουγεννιάτικα μαγαζιά… και τα πιο εναλλακτικά μελομακάρονα! Πάρε το ποδήλατο σου και ξεκίνα να γεμίζεις όμορφες εικόνες και γεύσεις από τη στολισμένη πόλη. Σου συγκεντρώσαμε τα πιο χουχουλιάρικα μαγαζιά και τα πιο πρωτότυπα μελομακάρονα -και σε παροτρύνουμε να τα δοκιμάσεις όλα! :)
Full Article  →

Τέλη Κυκλοφορίας 2022 ή Αρχή Μετακίνησης με Ηλεκτρικό Ποδήλατο;

Με τρόπο απλό και κατανοητό σου παρουσιάζουμε μια διαφορετική οπτική μετακίνησης στην πόλη, περισσότερο οικονομικά ωφέλιμη εν συγκρίσει με τα τέλη κυκλοφορίας και το σύνολο των εξόδων μετακίνησης που απαιτεί ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.
Full Article  →

Ηλεκτρικό Πατίνι: Οδηγός Επιλογής Δώρου για τις Γιορτές

Για ‘σένα πού έψαχνες ένα πρωτότυπο δώρο για τα φετινά Χριστούγεννα, αλλά και για ‘σένα που είχες καταλήξει ότι ένα ηλεκτρικό πατίνι θα ήταν το ιδανικό δώρο για κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο, έχουμε φροντίσει και έχουμε συγκεντρώσει βασικά σημεία που οφείλεις να προσέξεις πριν αγοράσεις ένα ηλεκτρικό πατίνι.
Full Article  →

Χριστουγεννιάτικα Δώρα με Πραγματικό Νόημα

Τους τελευταίους μήνες έχουμε μάθει πως τίποτα δεν είναι -και δεν θα έπρεπε να είναι- δεδομένο και πως όλα μπορούν να ανατραπούν ανά πάσα στιγμή. Αναθεωρήσαμε καταστάσεις και συμπεριφορές, επαναπροσδιορίσαμε τι είναι αυτό που πραγματικά αξίζει για τον καθένα μας και αλλάξαμε πράγματα που αφορούν ...
Full Article  →

Καθημερινές Μετακινήσεις: Από το Σπίτι στο Γραφείο με Χαμόγελο

«Όλη η ζωή είναι υπόθεσις χαμόγελο!» Και μιας και κινούμαι σημαίνει ζω, οι καθημερινές μας μετακινήσεις - από το σπίτι στο γραφείο, στο μαγαζί ή οπουδήποτε αλλού, αξίζουν το πλατύτερό μας χαμόγελο, για να ξεκινήσει και να συνεχιστεί η μέρα μας με αισιοδοξία. Πώς θα τα καταφέρεις; Έχουμε τις απαντ...
Full Article  →

Πώς μπορώ να γίνω διανομέας με ποδήλατο;

Αυτό το άρθρο είναι για σένα που σε κάποια βόλτα σου πέτυχες delivery με ποδήλατο και σκέφτηκες 'να και κάτι καινούριο' ή 'ίσως να μπορούσα και γω' …αλλά δεν έμαθες ποτέ περισσότερα. Και για σένα που δεν ήξερες ότι γίνεται να είσαι διανομέας με ποδήλατο και τώρα που το έμαθες, θες να δεις πώς μπο...
Full Article  →

«Κινούμαι Ηλεκτρικά» με ποδήλατο: Πρακτικός Οδηγός Αγοράς

Θέλεις να αγοράσεις το δικό σου ηλεκτρικό ποδήλατο, εξοικονομώντας χρήματα και χρόνο; Με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» του ΥΠΕΝ μπορείς να λάβεις επιδότηση για την αγορά του, ενώ ακολουθώντας τα απαραίτητα βήματα - όπως τα έχουμε συγκεντρώσει στο άρθρο, η διαδικασία γίνεται πραγματικά «παιχνιδάκι».
Full Article  →