Blog

Meet the tourist riders: Evert και Maaike

O Evert (71 ετών) και η Maaike (68 ετών) Barendecht μένουν μόνιμα στην Ολλανδία, έχουν συνταξιοδοτηθεί και πλέον ακολουθούν το πάθος τους για ταξίδια. Ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1970 κι έκτοτε την επισκέπτονται συνεχώς. Τον περασμένο Μάιο, έκαναν 550 χιλιόμετρα ποδηλατώντας από τη Λευκάδα -όπου τους στείλαμε ένα Kineo e-bike- έως τις Σπέτσες, μέσα σε 9 ημέρες, με ενδιάμεσες στάσεις σε διάφορες περιοχές και νησιά.
Full Article  →

Meet the MOM rider: 'Αννα, η δασκάλα χορού

Hello Kineo reader :) Σε αυτό το meet the rider σου συστήνουμε την Άννα, τη δασκάλα χορού και μαμά ποδηλάτισσα. Η Άννα μας μιλά για το πώς αποφάσισε να προσθέσει παιδικό κάθισμα στο ποδήλατό της, περιγράφει τις μετακινήσεις που κάνει μαζί με τον Ίωνα και την εμπειρία τους έως τώρα και μοιράζεται τις σκέψεις τις πάνω στις Πόλεις για Ανθρώπους. Για εμάς, είναι μια μαμά-πρότυπο!
Full Article  →

Ride in Athens - παραλία Γλυφάδας | Ζήσε την πόλη σου μ' ένα ποδήλατο

Με το καλοκαίρι να είναι μια ανάσα μακριά, το Ride in Athens πάει παραλία. Αυτή τη φορά έχουμε αφετηρία το Καλαμάκι και φτάνουμε έως τη Γλυφάδα για να απολαύσουμε τη θέα της θάλασσας, να ακούσουμε μουσική, να διαβάσουμε το βιβλίο μας -ή και να κάνουμε ένα μπάνιο αν νιώθουμε τολμηροί!
Full Article  →

Νίκος, ο επαγγελματίας ποδηλάτης

Kineo reader, ώρα να σου συστήσουμε το Νίκο :) Ο Νίκος χρησιμοποιεί το Kineo e-bike του επαγγελματικά ως διανομέας εδώ και ενάμιση χρόνο -και όπως φαίνεται, είναι πολύ χαρούμενος με αυτό. Είναι πρώτος στην κατάταξη των e-food riders, προσπερνώντας ακόμα και τους διανομείς με μηχανάκια. Για εκείνον, το ποδήλατο είναι η χαρά της ζωής.
Full Article  →

Ride in Athens - ΚΠΙΣΝ | Ζήσε την πόλη σου μ' ένα ποδήλατο

Ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις να μετακινηθείς με ποδήλατο και να γνωρίσεις την Αθήνα από μια νέα οπτική. Μαζί με το instacar σου ετοιμάσαμε ορισμένες από τις πιο ωραίες διαδρομές που μπορείς να ακολουθήσεις για να απολαύσεις τη βόλτα σου στην πόλη. Αυτή τη φορά, έχουμε ως προορισμό το ΚΠΙΣΝ.
Full Article  →

Γυναίκες με ποδήλατο, οι Νέες Γυναίκες

Στις Πόλεις για Ανθρώπους, κάθε ημέρα είναι Ημέρα της Γυναίκας. Πώς όμως το αγαπημένο μας όχημα συντέλεσε στην επιτυχία μερικών από τις πιο σημαντικές διεκδικήσεις του γυναικείου φύλου, όπως στον αγώνα για το δικαίωμα ψήφου; 
Full Article  →

Meet the Rider: Ναπολέων, ο νησιώτης

Hello Kineo rider :) Αυτή τη φορά, θέλουμε να σου συστήσουμε τον Ναπολέων. Ο Ναπολέων είναι 37 ετών και ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Αγαπημένο του χόμπι είναι ο παραδοσιακός χορός. Έκανε join τους Kineo riders το Μάρτιο του 2022 και πριν μερικές μέρες τον συναντήσαμε στο Ζάππειο, συζητώντας για τη σχέση του με το ποδήλατο και για Πόλεις για Ανθρώπους.
Full Article  →

Meet the Rider: Θέμης, η φωνή της Kineo

Ο Θέμης ζει στην Αθήνα και είναι μέλος της ομάδας μας. Είναι η φωνή πίσω από το τηλέφωνο, ο άνθρωπος που απαντάει όταν στέλνεις μήνυμα στο chat του site μας ή e-mail. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το gaming και πάντα σχεδιάζει κάποιο ταξίδι.Μέσα σε όλα αυτά, φυσικά δεν θα μπορούσε να μην είναι και Kineo rider!
Full Article  →

Meet the Rider: Πέτρος ο πιλότος

Hello Kineo reader :) Θα θέλαμε να σου συστήσουμε τον Πέτρο…τον πιλότο!Ο Πέτρος ζει στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, στο χώρο της παραγωγής. Αγαπημένο του χόμπι είναι τα αεροπλάνα -μάλιστα έχει δίπλωμα ερασιτέχνη πιλότου! Διανύει καθημερινά 15 χιλιόμετρα -το λιγότερο- με το Kineo bike του και χάρη στις νέες του μετακινήσεις, έχει αλλάξει την ποιότητα της ζωής του ριζικά. Μέσα σε 7 μήνες έχασε πάνω από 25 κιλά, απέκτησε καλύτερη διάθεση και απολαμβάνει κάθε του διαδρομή.
Full Article  →

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 - Πώς να πάρεις την επιδότηση για ηλεκτρικό ποδήλατο

Με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) μπορείς να λάβεις επιδότηση για την αγορά του δικού σου ηλεκτρικού ποδηλάτου, είτε είσαι φυσικό πρόσωπο είτε επιχείρηση. Μάθε πώς μπορείς να το κάνεις με την Kineo.
Full Article  →

Τα βασικά για τη φροντίδα του πατινιού σου

Hello Kineo reader! Πιθανώς να έχεις ακούσει τη φράση <<Προσέχω για να έχω>>. Ισχύει για καθετί σημαντικό μας ανήκει, και συνεπώς και για το ηλεκτρικό σου πατίνι. Για να απολαμβάνεις κάθε διαδρομή με το όχημά σου, χρειάζεται να το κρατάς ασφαλές και πλήρως λειτουργικό. Στην Kineo συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά tips για την ασφαλή φροντίδα του ηλεκτρικού πατινιού και τα μοιραζόμαστε μαζί σου.
Full Article  →

Τα SOS για την ασφάλεια και σωστή φροντίδα του e-bike σου

Hello Kineo reader! Πιθανώς να έχεις ακούσει τη φράση <<Προσέχω για να έχω>>. Ισχύει για καθετί σημαντικό μας ανήκει, και συνεπώς και για το ποδήλατό σου. Για να απολαμβάνεις κάθε διαδρομή με το όχημά σου, χρειάζεται να το κρατάς ασφαλές και πλήρως λειτουργικό. Στην Kineo συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά tips για την ασφαλή φροντίδα του ηλεκτρικού ποδηλάτου και τα μοιραζόμαστε μαζί σου.
Full Article  →